Medvind för Ängby SK – men hallfrågan oroar

Svensk pingis framtid ser ljus ut. Men för Ängby SK kan allt strul med renoveringen av Vällingbyhallen ställa till det ordentligt. ”Vi får inga klara besked”, säger tränaren Martin Abramson.

  • Publicerad 20:24, 29 nov 2015

De har inte vetat var de ska göra av oss, vilket gjort att vi hamnat sist i kön. Nu verkar det inte finnas fler hallar att renovera så snart är det väl dags

Pingisen hade sina glansdagar på 90-talet med J-O Waldner i täten. Efter några år utanför strålkastarljuset menar många att pingisen nu är på uppgång i Sverige.

– Jag ser att det börjar bli mycket större intresse kring pingis. Framförallt kring skolorna, det är många fler skolor som vill att vi kommer ut och besöker dem, säger Martin Abramson, tränare i Ängby SK.

"Härlig familjekänsla"

Vällingbyklubben har runt 400 medlemmar och är en av de största föreningarna på ungdomssidan i Sverige.

– Att forma ungdomsspelare till duktiga seniorspelare är vår största passion. Vi satsar på en stor bredd och att alla ska få vara med. Vi har en härlig familjekänsla i klubben, säger Martin Abramson.

Spelare på toppnivå

Ängby SK har två spelare på toppnivå i Elias Ranefur och Linda Bergström. Bakom dem väntar en bred ungdomstrupp. Men allt är inte guld och gröna skogar. Ängby SK håller till i Vällingbyhallen, som ska renoveras. Vad som händer med klubben då är ett stort orosmoln.

– Vi får inga klara besked, det skjuts bara framåt. Det är mycket oro kring vad som händer. Var ska vi vara? Måste vi dra ner på verksamheten? Måste medlemmarna byta klubb så länge? säger Martin Abramson.

"Hamnat sist i kön"

Från början var det tänkt att Vällingbyhallen skulle renoveras 2005. Tio år senare har det fortfarande inte blivit av.

– De har inte vetat var de ska göra av oss, vilket gjort att vi hamnat sist i kön. Nu verkar det inte finnas fler hallar att renovera så snart är det väl dags, säger Gustaf Ericson, A-lagsspelare och styrelsemedlem.

Hoppet lever

Trots hallbrist och uteblivna svar kring framtiden finns det hopp runt pingisborden. Kristoffer Westlander Granath och Linus Keränen, båda tolv år, siktar på att sätta Ängby SK på kartan i framtiden.

– Jag vill bli bäst. Jag ska vinna alla OS, säger Kristoffer.

– Jag ska också vinna OS-guld, säger Linus.