Foto: Michael Folmer

"Lubo" avbryter säsongen – åker hem till Slovakien

Forwarden Lubomir Fetkovic har spelat klart i Väsby denna säsong. Hans skada i foten vägrar läka ordentligt – så "Lubo" åker därför hem till Slovakien för rehab.

  • Publicerad 12:50, 7 feb 2018

Förra säsongen var den unge slovaken ett stort utropstecken i Väsby. 21-åringen från Galanta, utanför huvudstaden Bratislava, gjorde totalt 36 poäng för de grönvita. Tillsammans med bland annat Calle Åsell och Fredrik Forsberg var Lubomir Fetkovic en av de drivande spelarna offensivt. Dessutom fick han göra landslagsdebut.

Gör man succé blir man eftertraktad. "Lubo" valde efter säsongen 2016/17 att flytta upp till Haparanda och spela för Asplöven. Dock gjorde det tidigare allsvenska gänget (15/16) fiasko och kom inte ens till allettan. Fetkovic trivdes inte i gränstrakterna och flyttade i november tillbaka till Väsby.

Dock blev andra perioden i Väsby inte vad han hade förväntat sig. Visserligen gjorde han fyra (2+2) poäng på sina sju spelade matcher, men framför allt brottades han med en jobbig skada.

I den sista grundspelsomgången mot Visby/Roma skadade sig centern (foten) och det skulle visa sig att den skadan var svårläkt. Därför har han beslutat att avbryta säsongen och åka hem till Slovakien för behandling. Troligtvis kommer det behövas en operation för att bli återställd.

– Lubomir har gjort flera försök till en comeback men en fotledsskada sätter stopp, säger VIK:s tränare Markus Odén.

– Han har bra kontakt med Slovan Bratislavas lagläkare och kommer få bra hjälp i Slovakien med sin skada.

Fetkovic har ett år kvar på kontraktet med Väsby IK.