”Jag har spelat basket i Alvik sedan jag var tre år. Det är jätteroligt, speciellt efter att det har gått så bra nu i år. Vi håller på att bygga upp en stark basketkultur igen i Alvik och Bromma, så som det var för ett tag sedan. Dit är vi på väg tillbaks igen och det känns roligt.

Hur jag kom in på basketspåret? Det var ganska naturligt, för mina föräldrar och storasyrror spelade basket. Föräldrarna var coacher och då har man mer eller mindre växt upp i hallen.

Jag gick på många andra sporter och spelade fotboll väldigt länge, men det blev basket till slut ändå.

Det jag gillar med sporten är att det kan hända så mycket i en och samma match. Det är väldigt kul att kolla på, man måste hänga med hela tiden och det är roligt.

Som guard har jag en ganska ledande roll och ansvar för att vila upp tempot och så. Den rollen blev väl ganska naturlig när man inte växte mer; jag är inte jättekort, men relativt sett till de långa centrarna i ligan och i laget. Jag har kanske fått snabbheten i stället.

2016 kom jag med i damlandslaget. Det är jätteroligt, också en roll man har fått växa in i mer och mer. Nu har jag en betydande roll där som andra point guard, men från början var det mest roligt att få spela med sina förebilder och utvecklas.

Det känns som att basket är lite på uppgång i Sverige, som att fler och fler blir intresserade. Men det är fortfarande en ganska liten sport om man jämför med hur det är i våra konkurrerande länder ute i Europa. I Spanien och Frankrike är det mycket större.

Mina stora mål är nog att spela EM med damlandslaget, att ta oss till VM och kanske OS. Jag pluggar också vid sidan om, business and economics på Handelshögskolan, så även det är en stor del. Men det är ändå basketen som är huvudfokus.”