Foto: Fredrik Gustafsson

”Kan grabbarna – kan vi”

Enköpingsbon Susanne Gyllenpanzar har bjudit in Enköpings vassaste­ padelspelare till en superserie för enbart kvinnor.

  • Publicerad 09:05, 19 apr 2022

Vi tjejer har kanske inte riktigt hörts på samma sätt som männen.

Sedan flera år tillbaka har det funnits en elitserie för manliga padelspelare i Enköping. Men de damer som velat spela racketsporten på en högre nivå har varit tvungna att bege sig till en annan kommun. Så kunde det bara inte få fortsätta tänkte den padelfrälsta Enköpingsbon Susanne Gyllenpanzar.

– Kan grabbarna, kan vi, säger Susanne som dragit
i gång en superettan-serie med enbart kvinnliga lag.

– Jag bestämde mig egentligen för längesen att göra det här. Men vi tjejer har kanske inte riktigt hörts på samma sätt som männen. Men nu när den här hallen öppnade då tänkte jag att; nä, nu ger jag mig inte.

Hallen Susanne menar är WAP:s nybyggda jätte­anläggning i Annelund där den första omgången av ”Lagerströms Dam superetta” spelades förra torsdagen.

Då fick undertecknad också en pratstund med det sammansvetsade padelparet Stål/Hallikainen inför deras första match i den nya serien.

– Det här blir riktigt spännande, säger Linda Stål som spelat ihop med Marja Hallikainen i ungefär ett halvår.

– Vi har spelat seriespel tidigare, men det här är på en helt annan nivå. Men vi ska bara ha kul och så får vi se hur långt det räcker, säger Hallikainen.

Linda och Marja är liksom de andra paren i serien handplockade av Susanne Gyllenpanzar.

Totalt består serien av sex lag. Alla möter alla två gånger. Under försommaren ska serien summeras. Därefter, en bit in i juni, ska ett vinnarpar koras genom ett slutspel.

Lagerströms Dam superetta

Serien består av sex lag. Alla lag möts två gånger. Därefter kommer vinnarna att koras genom ett slutspel.

Vinnarna kommer att få varsin klocka skänkt av seriens huvudsponsor Lagerströms­.

”Kan grabbarna – kan vi”

Sport Enköpingsbon Susanne Gyllenpanzar har bjudit in Enköpings vassaste­ padelspelare till en superserie för enbart kvinnor.tisdag 19/4 9:05

Boquist sparkad från landslaget

Sport Enköpingsbon och Svenska handbollslandslagets assisterande förbundskapten Martin Boquist har blivit uppsagd.fredag 1/4 13:35