Juniortalang hem till Vilda Väsby

Pontus Karlsson var 14 år när han lämnade Väsby HK för spel i Täby. Nu är 19-åringen tillbaka i moderklubben efter 1,5 säsong i SHL-klubben Karlskrona HK.

  • Publicerad 18:40, 29 okt 2017

Jag är en rivig forward som jobbar hårt för laget

– Jag tycker att det är fantastiskt roligt att vi kan få hem en kille som är från Väsby, säger sportchefen Tom Tärnström.

Senast Vi i Väsby skrev om Grimstakillen var han 16, då i Djurgården och uttagen till hockey-challenge i Kanada med U17-landslaget. Totalt har han lirat 26 landskamper med tre kronor på bröstet, men också haft en rätt "rörig" karriär. Bara i två av de sex senaste säsonger har han representerat samma klubb under en hel vinter.

Han har varit i Täby, AIK, Djurgården och Karlskrona.

– Ja, varför, säger han eftertänksamt. Jag har velat lära mig mycket och det har bara blivit flera klubbyten.

Av personliga skäl, som han inte vill gå närmare in på, flyttar han nu hem. Han gör dock ingen hemlighet av att han inför säsongen drömde om en SHL-debut med Blekingeklubben.

– Det är väl alltid en tanke man har. Det blev inte så den här gången, tyvärr. Karlskrona är en jättebra förening och jag är glad att jag fått möjligheten att flytta hem.

2015-16 var Pontus med och vann J20-SM med Djurgården. I truppen ingick bland andra Väsbys Johannes Sandberg och fjolårets succéspelare Fredrik Forsberg (nu i Almtuna). Pontus är ett år yngre än nämna två. Han har även lirat med Kevin Hermansson Axh och Felix Fjällkeborn.

– Jag är bekant med nästan alla i Väsbys trupp, säger han med ett leende.

Att det blev Väsby var en självklarhet.

– Det är för hjärtat, säger han och försäkrar att Väsby får ytterligare publik på läktaren framöver.

Morfar och mormor, Lars-Gösta och Gerd, är Pontus största supporters och de lär bänka sig med föräldrarna.

– Jag vill säga att jag är en målskytt, men, säger han och avbryter meningen.

Poängen har inte duggat in som under pojkåren.

– Jag är en rivig forward som jobbar hårt för laget och jag hoppas att det ska passa in i Väsbys sätt att spela.

Väsbytränaren Markus Odén har sett Pontus träna med P17-landslaget, men också haft honom i Väsbys juniorträning för ett par säsonger sedan.

– Det var väl bara ett par gånger. Jag minns honom som en speedig forward med bra skott. Förhoppningsvis ska vi se det i vinter, säger Markus Odén.

– Vägen är kanske inte alltid rak. Jag ser det här som en andra chans, avslutar Pontus Karlsson.