TILLBAKA. Måns kommer att ha sin gamla målvaktspartner Linus Ryttar som en av två burväktare att träna i VIK. Foto: Anders Ekström

Johansson återvänder till Väsby IK i ny ledarroll

Efter tre säsonger i Väsby lämnade målvakten Måns Johansson klubben i våras. Men nu återvänder han – som målvaktstränare.

  • Publicerad 14:00, 1 dec 2018

Mellan 2015 och 2018 gjorde Måns Johansson 76 matcher för Väsby IK. Men i våras kom VIK och 25-åringen ömsesidigt överens om att inte förlänga. Istället skrev Måns på för moderklubben Wings HC.

– Jag ville trappa ner lite och det kändes perfekt att göra det i Wings, säger han.

Men under hösten kände han att motivationen tröt.

– Jag var sugen till en början och stod ett gäng matcher. Men jag kände mig inte 100 procentigt sugen efter ett tag, hade inte den rätta gnistan, fortsätter Märstasonen.

Återvänder till VIK

Istället skulle han återvända till Vilundahallen. Men det blir i en helt ny roll. Måns sadlar nämligen om och blir målvaktstränare. En win win-situation för båda parter, då VIK saknade en sådan denna säsong.

– Jag förde en dialog med Tom (Tärnström) och insåg att det skulle passa mig. Jag tycker att hockey är väldigt roligt och ser många matcher, så det är kul att fortsatt kunna bidra med något för sporten.

Tidigare i november började Måns sin nya roll.   

– Det känns jäkligt roligt. Jag blir ett bollplank till målvakterna och är med på träning och match. Jag ska även filma en del och ha det som hjälpmedel.

Vad säger du om Väsbys två burväktare?

– Två målvakter av hög klass, även om det självklart finns saker att förbättra. Det känns roligt att få jobba med två så duktiga målvakter och lika kul att nu vara tillbaka i laget. 

Måns Johansson

Ålder: 25 år, född 1993.

Moderklubb: Arlanda .

Klubbar: Väsby, Wings, Almtuna, AIK, Lindlöven, Tranås, Huddinge, Örebro, Hudik, Vallentuna.

Aktuell: Klar som målvaktstränare i Väsby IK HK.

Visa merVisa mindre