Foto: Bror Rosenback

Helenelunds IK ur Allsvenskan

HIK var återigen nära, nära att ta poäng mot topplaget Tellus. Men med ett tungt matchstraff i bagaget blev det för tufft att hålla igen för Helenelund. – Vi gör ändå en stark match. Tellus kom undan med blotta förskräckelsen, menar huvudtränaren Roger Jakobsson.

  • Publicerad 16:20, 13 feb 2016

Det var inte tydligt att det var botten mot toppen på lördagens kamp på Vallen. HIK visade återigen Tellus att de inte är något lätt byte för den Elitseriejagande Stockholmskonkurrenten. Lagen följdes upp till 3-3 i början på den andra halvleken. Men då fick målvakten Markus Karlsson matchstraff efter en 50/50-duell. Tungt med 35 minuter kvar av matchen. Hemmalaget gjorde ett tappert försök att hålla igen men orkade inte till slut. Slutsiffrorna stannande vid 4-7 (2-3).

Resultatet innebar även att HIK får börja om i Division 1 nästa säsong. Tvärtom för Tellus. De får nämligen kvala till Elitserien i början på mars. Säsongen avslutas i helgen då HIK först möter Västanfors borta på fredagen för att på söndagen möta Ljusdal hemma (start 14:00).

Mer Matchen

HIK - Tellus, 4-7 (2-3)

Målskyttar: Rizell-Montan, Hannus, Sigfridsson, Härdin

Publik: 95, Sollentunavallen

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Fas 3 inleds i Stockholm – nu är det 60-plussarnas tur

Nyheter Nästa grupp "tjuvstartar" vaccinationen Nu har bokningen av vaccination för 60-plussarna öppnat. Dessutom öppnar en telefonlinje för bokning av vaccintid. "Det ska vara enkelt", säger regionrådet Anna Starbrink (L)onsdag 21/4 22:45

Bra bronschans efter bragdartad vändning

Nyheter Kan avgöra hemma i Arena Satelliten på lördag Sollentuna VK:s herrar vände ett underläge med 0-2 till seger med 3–2 i tisdagskvällens bronsmatch borta mot Örkelljunga.onsdag 21/4 5:50