Ny arena. På Korsängsfältet har Enköpings Base- och Softballklubb en ny arena att spela på. Lagets shortstop Lisa Karlsson testar att slå några bollar. Foto: Bengt Johansson

Från grusgrop till riktig arena

– Det här är jättestort för oss, sa en glad Rebecca Kolmodin, ordförande i Enköpings base- och softballklubb då Enköpings nyaste arena invigdes på Korsängsfältet bakom Idrottshuset.

  • Publicerad 13:28, 18 jun 2022

Enköpings softballag spelar i högsta serien och har gjort så länge – fast under besvärliga förhållanden.

Ända sedan tidigt 2000-tal har de längtat efter en bättre plan.

Den gamla planen, som låg i andra änden av Korsängsfältet, var ofta översvämmad. Lagen visste ofta inte om de skulle kunna spela match där eller inte.

Kristina Eriksson (KD), ordförande i upplevelsenämnden, sa:

– Det hade blivit nödvändigt med en ny plats för base- och softballen – och dessutom är det en del av den större upprustning vi gör av hela Korsängsfältet.

För 1,5 miljoner har en riktig matchplan anlagts, där finns staket och bås där lagen sitter då de väntar på att få slå och en tillfällig läktare finns vid sidan av banan.

Rebecca Kolmodin:

– Där tänker vi oss att det ska kunna bli en fast läktare senare.

EBSK har uppemot 20 tjejer i laget, sedan finns flera lag och herrarna har ett baseball-lag som siktar uppåt i tabellsystemet.

Jämför den här arenan med andra ni spelat på?

– Jag har ju inte varit på alla, men det här är en av de finaste i Sverige, säger Rebecca Kolmodin.

Vad innebär den nya arenan för er?

– Att vi har något vi är stolta över att få vara på och visa upp för andra och att vi kan promota sporten på ett annat sätt.

Därefter klipptes som brukligt det blågula bandet.

Två spelare, Lisa Karlsson och Amanda Wallén, höll i varsin sida medan Rebecca Kolmodin, Kristina Eriksson och förvaltningschef Jonas Nyström försökte klippa till samtidigt.

Efter ett invigningskast av Kristina Eriksson – hon kom fram och catchern kunde fånga bollen – spelades premiärmatchen, som var mot Söder från Skarpnäck.

Tre ESK-are med i vinnande laget

Sport I Pepparrotsslaget i gåfotboll segrade Svea +70 med ESK-arna Torgny Carlsson, Tommy Axnér och Roland Nordqvist.måndag 20/6 15:21