Derbydags. AIK och BP möter krafterna mot Hammarby och Djurgården i februari. Foto: Anders Ekström

Fotbollsderbyn redan i februari på Tele2

Stockholmlagens damer mäter krafterna direkt i en försäsongscup på Tele2 i februari. – Det ger oss möjlighet att förbereda oss för den kommande allsvenska säsongen på ett mycket bra sätt, säger Anne Mäkinen, AIK fotbolls manager .

  • Publicerad 01:15, 21 jan 2021

Med Bajens och Gnagets återkomst till damallsvenskan är temperaturen hög i Stockholmsfotbollen. Djurgården lirar sedan tidigare i högsta serien.

Redan i februari matchar AIK, Hammarby, Djurgården och BP sina damlag mot varandra i försäsongscupen Wolkswagen Stockholm Challenge.

– Det ger oss möjlighet att förbereda oss för den kommande allsvenska säsongen på ett mycket bra sätt. Hemma i Stockholm och mot bra motstånd, säger Anne Mäkinen, AIK fotbolls manager, i ett pressmeddelande.

Henrik Berggren, vd Djurgården fotboll, säger:

– Damfotbollen är på kraftig frammarsch och vi ser ett ökat intresse både bland våra supportrar och partners att vara en del i detta. Stockholm challenge ger säsongen en riktig rivstart.

Bygga intresse

Syftet och målsättningen för klubbarna med försäsongsturneringen är att främja och öka intresset, engagemanget och exponeringen kring damfotbollen i Stockholm

Samtliga matcher kommer att spelas under två helger på Tele 2 Arena och allt kommer att sändas på Sportbladet Plus. Någon publik på läktarna blir det däremot inte.

– Det blir fyra heta derbyn i allra högsta klass, säger Patric Hamsch, chef på Sportbladet som sänder damallsvenskan i år.

Klubbarna hoppas att turneringen blir ett återkommande inslag under försäsonger även i framtiden.

Spelschema Volkswagen Stockholm Challenge 2021

Semifinaler - Lördagen den 6:e Februari:
BP – Djurgården, avspark kl. 13.00
Hammarby – AIK, avspark kl. 16.00

Placeringsmatcher – Söndagen den 14:e Februari

Bronsmatch, avspark kl. 13.00

Final, avspark kl. 16.00

Samtliga matcher spelas på Tele2 Arena och sänds av Sportbladet.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

”Det sa bara pang över en natt”

Nyheter Stjärnkocken kräver åtgärder Omsättningen för krögare i Stockholm har minskat med i snitt 60 procent under året som gått. Paul Taylor Lant­handel i Fabriksparken har klarat sig relativt väl – men delägaren och stjärnkocken Tareq...fredag 19/2 15:33

Färre inbrott i Sundbyberg under pandemin

Nyheter "Mer hemarbete kan vara en orsak" Bostadsinbrotten i länet har gått ner under pandemin. Den kommun där villainbrotten procentuellt sett minskat mest är Sundbyberg.fredag 19/2 14:26

Ny Progonos: Pendeltågsstrulet fortsätter ännu längre

Nyheter Omfattande skador Trafikverket har undersökt den förstörda rälsen vid Häggvik med ultraljud. Det visade sig att skadorna var värre än befarat.torsdag 18/2 20:09