Med Bajens och Gnagets återkomst till damallsvenskan är temperaturen hög i Stockholmsfotbollen. Djurgården lirar sedan tidigare i högsta serien.

Redan i februari matchar AIK, Hammarby, Djurgården och BP sina damlag mot varandra i försäsongscupen Wolkswagen Stockholm Challenge.

– Det ger oss möjlighet att förbereda oss för den kommande allsvenska säsongen på ett mycket bra sätt. Hemma i Stockholm och mot bra motstånd, säger Anne Mäkinen, AIK fotbolls manager, i ett pressmeddelande.

Henrik Berggren, vd Djurgården fotboll, säger:

– Damfotbollen är på kraftig frammarsch och vi ser ett ökat intresse både bland våra supportrar och partners att vara en del i detta. Stockholm challenge ger säsongen en riktig rivstart.

Bygga intresse

Syftet och målsättningen för klubbarna med försäsongsturneringen är att främja och öka intresset, engagemanget och exponeringen kring damfotbollen i Stockholm

Samtliga matcher kommer att spelas under två helger på Tele 2 Arena och allt kommer att sändas på Sportbladet Plus. Någon publik på läktarna blir det däremot inte.

– Det blir fyra heta derbyn i allra högsta klass, säger Patric Hamsch, chef på Sportbladet som sänder damallsvenskan i år.

Klubbarna hoppas att turneringen blir ett återkommande inslag under försäsonger även i framtiden.