Finalerna avgjordes i Väsby

I söndags stod Väsby Ridskola som värd för två finaler i dressyr. På plats i Väsby var fem olika lag för att få fram en vinnare i ponny- och hästklasserna.

  • Publicerad 09:15, 27 maj 2015

"Det var väldigt jämnt och det var svårt att se vem som skulle vinna"

Under vintersäsongen har ett mästerskap i dressyr avgjorts runtomkring i Stockholm.

Totalt 33 lag från olika Stockholmsklubbar har genom flera olika tävlingar försökt att kvalificera sig till finalen i häst- och ponnyklassen. Men inte alla lyckades. I söndagens final var det totalt fem lag som tävlade i de två klasserna.

– Jag tycker att det gick jättebra, säger Lina Arvidsson, ridskolelärare och arrangör. Det var väldigt jämnt och det var svårt att se vem som skulle vinna. Det var ovisst in i det sista.

Tävlingen är till för ridskoleelever. En viktig detalj är att alla rider på respektive anläggnings hästar. Det blir lika för alla.

– De får träffa hästen för första gången samma dag. Hemmalaget börjar tävlandet och sedan följer resten av lagenfter. Det är bra regler, för det blir lika för alla, säger Lina Arvidsson.

Väsby Ridklubb lyckades inte att kvalificera sig till finalen, men flera av klubbens unga ryttare var ändå på plats och tittade.

– Trots att jag har haft ett bra år inom ridningen kom jag tyvärr inte med i finalen, säger Malin Palm. Jag tillbringar mycket tid här på Väsby ridklubb. Det är en väldigt fin klubb med härlig gemenskap och duktiga ridlärare.
Även klubbkompisen Rebecca Bergström var på plats för att titta, och grämde sig inte att Väsby missat finalplatsen.

– Jag har lärt mig väldigt mycket under cupen. Bland annat mental förberedelse och alltid ha en positiv inställning, som inte alltid är så lätt. Hästarna känner direkt av vilken sinnestämning ryttaren är i, säger Rebecca Bergström.

Vallentuna vann ponnyklassen medan Ågesta vann hästklassen. Södertälje kom tvåa i båda klasserna.