Flyttar. Fannaspelaren Leonardo Scienza har skrivit på för den tyska storklubben Schalke 04. Foto: Kent Lundqvist

Fannaspelaren klar för Europeisk storklubb – "Han har övertygat oss"

Fannaspelaren Leonardo Scienza har skrivit på för den tyska storklubben Schalke 04:s U-23-lag.

  • Publicerad 10:17, 18 sep 2020

Efter fyra veckor av provträningar i Tyskland är nu Fannaspelaren Leonardo Scienza klar för den tyska storklubben Schalke 04.

Scienza är en del av en större satsning i klubbens U23-lag. Totalt har laget skrivit kontrakt med nio externa spelare inför säsongen.

– Leonardo har varit med oss och tränat i nästan fyra veckor och han har övertygat oss under den här tiden, säger U23-chefen Gerald Asamoah på klubbens hemsida.

Han tror också att Scienza kommer att vara en viktig kugge i U23-laget.

– Vi hoppas att vi kan få ut ännu mer av hans potential under hans tid hos oss och att han kommer att hjälpa laget, skriver säger U23-chefen.

Leonardo Scienza, är uppvuxen i Brasilien, men är även medborgare i Luxemburg. Scienza var en av flera brasilianska spelare som anslöt till Fanna BK innan säsongstarten 2019. Däribland Michael Douglas, Pedro Eller och Marcelo Oliviera som tillsammans med Leonardo Scienza stod för 28 av Fannas 59 mål den förra säsongen.

”Jag är bättre än någonsin”

Sport En tävlingsfattig vår har varit ett framgångsrecept för EAI-löparen Lukas Segersten som under året radat upp personliga rekord. I helgen gör han säsongens sista tävling.lördag 17/10 19:51