– Eller egentligen var tanken att tangera det befintliga världsrekordet, men det blåste för mycket så jag och några till avbröt projektet, säger Mathias Rohdin.

400 meters höjd

Han är en av slackline-fantasterna som har hängt upp linan över Rösjön, och han var en av de uppemot 20 personer som hade åkt till Abisko för att gå över Lapporten på en 2 000 meter lång lina på 400 meters höjd.

Projektet hade lockat balanskonstnärer från tio olika länder, och några av dem – en tjej från Italien, en kille från Argentina och en kille från Polen – avbröt samtidigt som Mathias Rohdin och följde med honom till Stockholm och Sollentuna där de passade på att testa linan över Rösjön innan de åkte vidare hemåt.

Gillar Rösjöns läge

Den är kortare än den över Lapporten, och hänger lägre med sina cirka 15 meter över vattnet på den lägsta punkten i mitten, men det ser nog så läskigt ut ändå.

– Vi uppskattar verkligen att kunna ha den här linan i Sollentuna. Rösjön ligger liksom för sig själv, en bit bort från samhället, men det är ändå ganska centralt och lätt att ta sig dit. Och så är vi tacksamma att de som bor intill låter oss ha linan där, skulle de bli störda så tar vi bort den, säger Mathias Rohdin.