Edgren avgjorde derbyt för Rotan

Patrik Edgren blev matchhjälte i derbyt mot Järfälla. Matchen såg ut att gå mot förlängning men då klev rutinerade Edgren in och avgjorde. – Riktigt skönt att vinna, säger målskytten efter segern.

  • Publicerad 18:10, 21 okt 2017

Vi vet att poängen trillar in när vi presterar och detta var ett bra steg i rätt riktning

Förra säsongen möttes de i allsvenskan. Nu i division 1. Både Rotebro och Järfälla åkte alltså ur Sveriges näst högsta serie efter förra säsongen och fick således ha ganska högt favorittryck på sig denna säsong.

Järfälla hade motsvarat förväntningarna och var obesegrade innan lördagens kamp. Rotebro hade däremot inte riktigt fått allt och stämma och återfanns i mitten av division 1-tabellen innan lördagens heta derby.

Men Rotan skulle med all tydlighet visa att de vill vara ett topplag denna säsong.

I ett tätt derby följde lagen varandra i sim- och sporthallen, inför fina 223 åskådare. Gästerna hade visserligen ledningen med 0-2 men efter det följdes lagen åt. Tight och tätt precis som ett derby ska vara.

Det var tempostarkt och spelet vaggade fram och tillbaka. Och visst kändes det som att det skulle bli en förlängning i derbyt. I så fall hade det varit Rotans tredje i höst.

Men vid 5-5 klev han alltså fram. Ja ni vet, Patrik Edgren: målskytten och ikonen. Med sin enorma rutin är han en klippa för Rotebro och 40-åringen klev fram när det som mest behövdes.

Med sitt sena 6-5-mål (17.45 i tredje) gav han alla tre poängen till sitt Rotan i "nykomlingsderbyt",

– Jag var fri i mitten och ropade till mig bollen. Då handlade det om att få ett så snabbt och enkelt avslut och jag drog in avslutet mot mål, berättar matchhjälten och fortsätter:

– Det kändes riktigt skönt att vinna såklart. Framförallt efter den tunga starten i matchen då det stod 0-2, men vi kämpade oss in i matchen. Hela vår prestation var ett stort steg i rätt riktning.

Rotan har därmed tagit åtta av 15 möjliga hittills. Något vinnarskallen Edgren och Rotebro inte är helt nöjd med.

– Lite trög inledning för oss, vi har inte riktigt kommit upp i prestation hittills och tagit så många poäng som vi velat. Vi har inte riktigt varit där vi vill vara, men vi vet att poängen trillar in när vi presterar och detta var ett bra steg i rätt riktning, avslutar Edgren.

Rotebro är efter fem omgångar femma i en haltande division 1 östra Svealand. Nästa match spelas borta mot Bele på lördag.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Man till sjukhus – gick igenom isen

Nyheter Räddningstjänsten uppmanar om att vara försiktig Räddningstjänsten fick rycka ut efter att en man gick genom isen på Edsviken. "Var extremt försiktig".onsdag 19/1 14:22

Älgen i Edsviken nere för räkning

Nyheter Vinterstormen fällde skogens konung igen Efter drygt ett och ett halvt år på sin post, på grundet utanför strandpromenaden i Tegelhagen, har plåtälgen i Edsviken ännu en gång fallit offer för en vinterstorm.onsdag 19/1 12:20