Inför förra säsongen lämnade Danilo Al-Saed Bålsta och spel i Enköpings SK, för att istället spela division 1-fotboll med Sandvikens IF.

Sandvikens målsättning förra säsongen var att ta klivet upp i Superettan. Det gick nästan. Man slutade trea i tabellen.

– För min egna del hade jag en svacka under våren. Allt var nytt och jag åkte på corona och hade svårt att komma tillbaka konditionsmässigt efter den. Men höstsäsongen blev riktigt bra för egen del, säger Danilo.

Så pass bra att det gett eko i fotbollsvärlden (ja, faktiskt). För en tid sedan fick Danilo ett samtal från det Irakiska U23-landslaget. Ett samtal som gjorde­ honom­ både glad och spänd.

– De frågade om jag ville följa med på deras landslagsläger i Antalya i Turkiet. Det känns både overkligt, kul och spännande, berättar Danilo.

Lägret pågår mellan den 22 januari till i början av februari.

Om det går som Danilo hoppas under lägret­ i Turkiet så kommer det innebära en del pappers­arbete längre fram.

– Om de vill ha mig och väljer att ta ut mig så måste jag ordna ett irakiskt pass. Vi har kollat­ upp det och det går, säger Danilo.

Oavsett om det blir vidare spel för Irak eller ej så är Danilo övertygad om att landslagslägret kommer att ge honom nyttiga erfarenheter.

– Det här lägret blir en push för själv­förtroendet inför den kommande säsongen. Det är jag säker på, säger han och fortsätter:

– Vem vet, det kanske bli aktuellt med provspel för någon utländsk klubb längre fram, då har jag ändå gjort det här, åkt till ett annat land där jag inte känner någon. Det blir en viktig erfarenhet.