Foto: Anders Ekström

Coachen efter avancemanget: "Så himla imponerad av gruppen"

Fyra långa år i division 1 är över. BSK:s damer spelar nästa säsong i Sveriges näst högsta serie, elitettan, igen.

  • Publicerad 16:52, 13 okt 2019

Det är en stor, stor vinnarkultur i dessa väggar i den där baracken där

Efter 3–2, som var i underkant, på ett fullsatt Bipen är BSK klara för elitettan 2020. Coachen Max Andersson pustar ut efter två tuffa kvalmatcher och konstaterar att hans Bollstanäs SK krossar kvalspöket och tar sig tillbaka till näst högsta serien efter fyra långa år i ettan.

– Det är en lättnad faktiskt, säger en samlad Max Andersson efter matchen.

– Vi hade verkligen lärt oss av våra misstag uppe i Skellefteå och jag är väldigt glad att tjejerna anammade matchupplägget så noggrant. Vårt starka defensiva spel gör att vi vinner matcherna.

Inte förlorat i serien sedan juni

Bollstanäs har efter en trevande start verkligen blivit en vinnarmaskin. Max är imponerad av det han fått sett under året.

– Vi har jobbat på underifrån och bakifrån. Vi körde vidare på nästan samma spelsystem som tidigare och jag är så himla imponerad av gruppen. Alla har tagit sin uppgift och använt sina egenskaper på bästa sätt.

Trodde du att det skulle gå så här?

– Topplag, ja. Men att gå rent sedan i somras och göra 90 mål trodde jag inte på förhand. Heller inte att gå hela vägen.

Vad är det som gör att ni nu är i elitettan?

– Det är en stor, stor vinnarkultur i dessa väggar i den där baracken där, säger Max och pekar mot omklädningsrummen.

– Det är dom spelarna som gjort resan tidigare, men missat i kvalen, som agerat fanbärare nu. Kryddat med nya spelare som hjälpt till och lyft laget. Vinnarkulturen, inställningen, laget och några fantastiskt bra individuella prestationer har gjort att vi nu är i elitettan. Ingen har fallit ur, alla har bidragit på sitt sätt.

Blickar framåt redan

Trots att det är mycket tidigt blickar Andersson redan nu fram emot 2020.

– Vi har ett antal namn på listan som vi gärna vill ha in. Det är inget vi hymlar med. Det kommer behövas sex, sju nya spelare, det vet vi om. Både spets och bredd. Men först ska vi fira detta, resten tar vi sen.

Max Andersson. Foto: Anders Ekström