BESVIKEN. Christoffer Gozzi tyckte att han gjorde ett schyst mål. Domaren höll inte med. Foto: Mathias Lindersson

Bortdömt mål fällde Väsby

Tre sekvenser i upptakten av tredje perioden blev matchavgörande och grund till att Vilda Väsby vänder hem poänglösa från kvällens match i Visby. Visby Roma vann med 3–2 och kopplade visst grepp om andraplatsen i östra allettan.

  • Publicerad 22:10, 1 nov 2019

Christoffer Gozzi gjorde i början av tredje perioden mål, men bakom förlänga mållinjen gjorde domaren tecknet för att han underkände målet och kvävde väsbyiternas glädje över vad som annars varit ett 3–2-mål. Pucken gick in via Väsbykaptenens skridsko, domaren bedömde det som sparkrörelse.

Någon minut senare klarade sig hemmalaget undan vad som syntes vara en utvisning och när istället Fredrik Falk tagit plats på botbänken kom gutarnas segermål – ett distinkt skott, signerat Teemu Huttu, under Edvin Olofssons ribba.

Går vi tillbaka till "första 3–2-målet", som Väsbylägret upplevde sig blivit berövade på, var Christoffer Gozzi inte nöjd.

Chockad och besviken

– Jag vinklar skridskon, som man får göra enligt regelboken. Jag blev chockad över att han var så stark i sin argumentation att det var en sparkrörelse. Klart man blir besviken.

Sett över 60 minuter är det, som när lagen gjorde upp i premiären, en jämn match med några procent spelmässig plusövervikt för Väsby.

Pontus Karlsson kvitterade direkt efter att Eric Winbergh (började seriespelet med Väsby) givit hemmalaget ledningen i matchinledningen. 30 sekunder tickade mellan målen och Väsby tog strax senare ledningen när Elliot Lorraine hittade Manfred Ehlers klubblad. Efter en period kändes Väsbys 2–1-ledning i underkant. Alldeles före pausvilan hade som exempel Tobias Hilmerstam en finfin möjlighet att utöka ledningen.

Visby Roma-laget gjorde enda målet i andra perioden. Sedan var det alltså små marginaler som avgjorde. Sista två minuterna pressade Väsby, i spel sex mot fyra och sex mot fem, för en kvittering utan att komma riktigt nära.

– Det är jämnt och vi kan lika väl vinna, som att de gör det, säger Christoffer Gozzi, som tillstår att hemresan blir segare med förlust i bagaget.

– Det är alltid roligare att vinna, speciellt här ute.

.

Matchens tre stjärnor

*** Oliver Horrsell

** Ellit Lorraine

* Manfred Ehlers

Visa merVisa mindre