Allsvenskan. I år får Ekerö båtklubb mäta sig med de bästa i landet. Foto: Ekerö båtklubb

Båtklubb seglar till allsvenskan

I år startar en ny allsvensk seglarliga. Ekerö båtklubb är en av 18 klubbar i landet som har kvalificerat sig.

  • Publicerad 15:43, 12 mar 2015

Till årets säsong startar Svenska seglarförbundet upp en nationell liga i segling med namnet allsvenskan. Ekerö båtklubb har som en av 18 klubbar i landet kvalificerat sig och kommer i 45 delseglingar över tre helger att kämpa med de stora klubbarna inom svensk segling om att bli svenska mästare.

Seglingarna kommer att gå i Stockholm, Göteborg och Malmö. De tre främsta i ligan kvalificerar sig dessutom till champions league som går i Italien i september.

Ekerö båtklubbs målsättning med att delta i allsvenskan är förutom att sätta upp rent sportsliga mål dels att skapa ett engagerande projekt inom klubben, dels att sätta ljus på seglingen inom Ekerö kommun för att öka intresset för segling och sjöliv bland barn, ungdomar och vuxna, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Hoppas fler vill segla

Ekerö båtklubbs ordförande Göran Thingvall hoppas nu att intresset kring seglingen ska öka.

– Som ett resultat av att vi kan delta i allsvenskan och de aktiviteter vi ordnar i samband med den, hoppas vi ska göra att fler på Ekerö rekryteras till seglingen, både barn och vuxna, säger han.

Ekerö båtklubb bildades 1963 och äger en fin anläggning vid Mälarens strand, där medlemmarna kan ha sina båtar sommar som vinter. Även i Ekerö båtklubb finns en lång seglartradition, där de haft juniorverksamhet och kappseglingar sedan mitten av 70-talet.

Det första klubbmästerskapet seglades 1976 och varje år seglas EBK CUP, i vilken omkring 15 seglingar ingår.