I augusti flyttar Ängby SK:s damlandslagsstjärna Linda Bergström till Österrike för att spela med laget Linz. Foto: ITTF

Ängbyspelare blir proffs i Österrike

Linda Bergström från Ängby SK har blivit värvad till Linz i Österrike – en av Europas bästa bordtennisklubbar. "Vi önskar henne lycka till i proffskarriären", säger Mikael Frank, Ängby SK.

  • Publicerad 18:30, 15 maj 2016

Klubben är en av de bättre klubbarna i Europa och hon kommer att bo på deras träningscenter i Österrike

Det går bra för 20-åriga bordtennisspelaren Linda Bergström från Ängby SK. Efter flera SM-guld har hon nu blivit värvad till österrikiska klubben Linz.

– Linda har varit ute och tävlat mycket internationellt. Nu ser Linz en bra potential i henne. Klubben är en av de bättre klubbarna i Europa och hon kommer att bo på deras träningscenter i Österrike, säger Mikael Frank, sportchef i Ängby SK.

Spelat i Ängby hela livet

Linda, som tävlat för Ängby SK hela sin karriär, kommer fortsätta att spela med hemklubben i individuella tävlingar och SM.

– Hon började sin karriär hos oss och det är en förlust att förlora henne. Samtidigt är vi väldigt glada för hennes skull. Det här är nånting hon har strävat efter en lång tid, nu får hon chansen att spela i ett mycket bra lag, med bra spelare att träna mot, säger Mikael Frank.

Vad betyder det här för Ängby SK som klubb?

– Det visar att klubben gör ett bra jobb och att vi kan fostra landslagsspelare, spelare som tar sig ut i proffslivet, säger Mikael Frank.