Hjälper. AIK Handboll får ekonomisk hjälp av spelare, ledare och sportchef som alla sänker sina arvoden. Foto: Jannie Flodman

AIK:s handbollsspelare sänker sina arvoden

Pandemin har slagit hårt mot AIK:s handbollsverksamhet. För att inte riskera att klubben går omkull väljer nu herrlagets spelare, ledare och sportchef att sänka sina arvoden rejält.

  • Publicerad 16:36, 24 jun 2020

För mig var det självklart att sätta barnens verksamhet i det första ledet.

På grund av corona har framtiden för AIK Handboll varit osäker. För att hjälpa klubben ekonomiskt har spelaren ledarna och sportchefen Gustav Rydergård alla gått med på att omförhandla sina kontrakt och sänka sina arvoden.

De nya kontrakten innebär arvodessänkningar på mellan 50 och 80 procent och är helt beroende av att säsongen 2020/21 blir av.

Gustav Rydergård är nytillträdd sportchef i AIK Handboll.

– Det här säkrar AIK:s verksamhet. De nya kontrakten är helt baserade på matchspel så vi betalar inte ut några månadslöner. Nu har fotbollen kommit igång, men ingen vet vad som kommer hända med inomhussporter, säger han.

Stor uppoffring

Gustav Rydergård vill inte kommentera hur mycket pengar klubben sparar.

– Det jag kan säga är att det inte är några välbetalda proffs det handlar om. Det är avgörande pengar och en stor uppoffring. Det känns enormt skönt att ledare och spelare gör det här tillsammans, säger han

Spelaren Zlatko Pavicevic tycker att det var ett enkelt beslut.

– För mig var det självklart att sätta barnens verksamhet i det första ledet. Vi har något väldigt spännande på gång på både dam-, herr- och ungdomssidan och vi spelare har ett ansvar gentemot föreningen att se till att vi kan fortsätta gå framåt även under speciella tider som dessa. Att vara en del av AIK-familjen innebär alltid ett ansvar gentemot andra och jag är stolt över hur laget slutit upp. Det blir en väldigt rolig säsong och jag hoppas att vi får tillbaka genom att våra supportrar kommer förbi när säsongen äntligen drar igång, säger han i ett pressmeddelande.