Succé. AIK gick till kvartsfinal i årets SM-slutspel. Nu satsar laget ännu längre. nästa år. Foto: Mikael Andersson

AIK bandy flyttar till Söderort

Under säsongen har AIK bandy haft problem på sin hemmaplan Bergshamra IP. Nu står det klart med en ny lösning som innebär flytt till helt nya hallen på Gubbgängens IP. Samtidigt har klubben lyckats värva flera spelare i toppklass.

  • Publicerad 13:54, 2 apr 2020

Vi vill vinna guld.

En succéartad säsong tog slut när nykomlingen AIK:s bandyherrar åkte ur SM-slutspelet i kvartsfinal.

Succésäsong för bandyns nykomling AIK

Vägen till framgång har varit krokig för klubben som flyttat runt mycket och spelat på såväl Spånga IP på Bergshamra IP. Nu väntar nya förutsättningar och klubben kommer nästa säsong både kunna spela och träna under tak i den nybyggda hallen på Gubbängens IP.

– Vi har trivts bra på Bergshamra IP, men anläggningen har kapacitetsproblem. Vi hoppas kunna ha kvar den för vår satsning på ungdomsverksamheten, säger klubbens ordförande Marco Engborg.

Följ med in i Stockholms första bandyhall

Samtidigt känner han att de spelare laget har förväntar sig bästa yttre förutsättningar.

– Det nya laget vi har med flera världsstjärnor är van med bra miljö. Det går inte att konkurrera på Bergshamra. Vi kan inte påverka klimatet och där har vi haft jätteproblem med isen, säger Marko Engborg.

Meriterade nyförvärv

Parallellt med nyheten om nya hemmaarenan presenterade klubben flera välmeriterade spelare, bland annat Johan Esplund, senaste i Villa Lidköping, med två SM-guld och fyra VM-guld i bagaget. Dessutom flyttar Erik Pettersson hem från Ryssland. Även han har vunnit både SM- och VM-guld.

– Det är två världsstjärnor. Vi har ett stort kontaktnät och det ligger ett gediget hårt arbete bakom. Det är grunden till ett bra lag, säger Marko Engborg.

Vad är målsättningen inför nästa år?

– Vi vill vinna guld.