Svar till FP: ”Surt sa räven”

I alla tider har meningsmotståndare inom politiken använt sig av nedsättande uttryck om andra partier som framgångsrikt framfört en idé eller fråga. Särskilt om många av deras egna väljare valt att sympatisera med denna.

  • Publicerad 13:58, 5 apr 2013

En sådan fråga är om Tullinge ska bli en egen kommun för den engagerar majoriteten av Tulligeborna över alla parti- och blockgränser.  Alltså en populär fråga och Tullingepartiets (TuP) huvudfråga.
Utan TuP:s namninsamling med över 7 000 insamlade namn hade det inte blivit någon folkomröstning om Tullinge som egen kommun. TuP kommer fortsätta att arbeta för att Tullingeborna ska få göra sin röst hörd. Vår devis är ”Hellre praktiska lösningar än ideologiska låsningar”.

Som till exempel tiggeriet vid Tullinge pendeltågsstation. Om FP lyssnat bättre till debatten i kommunfullmäktige hade de förstått varför TuP tog upp denna fråga. Helt enkelt för att få kommunen att finna en lösning på hur dessa stackars utsatta människor kan hjälpas till ett värdigare liv. Men FP vill snarare att man ska sticka till dem en 20-lapp och sedan bara stoppa huvudet i sanden och låta det fortgå. Vad ska man kalla en sådan politik?