En kommundelning skulle bli dyr för alla

Carina Olsen tycker att Tullingepartiets debattartikel i Södra Sidan (nr 9) är märklig. Att norra Botkyrka verkligen stödjer Tullinges frihetssträvan är hon tveksam till.

  • Publicerad 15:16, 6 apr 2012

Tullingepartiet går ut i media och säger att norra Botkyrka stöder Tullinges frihetssträvan. Detta efter att de ”ett par” gånger besökt Hallunda centrum.
Jag tycker att detta visar en märklig syn på oss som bor här och hur dålig koll Tullingepartiet egentligen har. De tror att ”ett par” besök i Hallunda centrum ger dem nog med information om oss för att kunna säga att vi stödjer deras försök till att splittra kommunen.
Dessutom så skriver de att ”de som haft tid att stanna blivit positiva till att skriva under”. Då undrar jag om de som ”blev positiva” blev informerade om att en faktisk delning kostar oss som bor i Norsborg, Alby, Fittja och Tumba massa pengar? Eller att en delning skulle betyda sämre resurser och kompetens i alla kommunens delar?
Det lustiga (eller tråkiga) är att en delning även ger en försämrad ekonomi och sämre resurser för Tullingeborna. Den utredning som gjordes visade att ingen tjänar på att dela kommunen, inte ens de själva. Så man kan ju undra varför de vill bryta sig loss.