Pernilla Fagerström

1. Maktskifte i kommunen

Efter valet tog ett nytt styre med S i spetsen över makten i Huddinge. Hur länge hade den tidigare Moderatledda koalitionen styrt Huddinge?

1. 12 år

X. 16 år

2. 20 år

Fred Miller

2. Huddingehallen ska rivas

Under året blev det klart att en ny simhall ska byggas vid Kvarnbergsplan och samtidigt planeras det för för flera nya idrottshallar i en jätteanläggning. Huddingehallen, som är i dåligt skick, ska rivas. Men när togs Huddingehallen i bruk?

1. 1971

X. 1975

2. 1980

Sacharias Källdén

3. Mitt i bisvärmen

Huddingeortens biodlareförening fick kommunens miljöpris. Under åren har många Huddingeelever fått lära sig om binas värld av biodlarna vid Sundby gård. Vad kallas de bin som skickas iväg för att leta efter en ny boplats?

1. Arbetsbin

X. Spejarbin

2. Spanarbin

Sacharias Källdén

4. Historisk karaktär

A la carte-teatern bjöd på en dramatiserad vandring genom Huddinges historia. Deltagarna fick träffa flera historiska Huddinge-karaktärer, som patron Pehr. Han var en framgångsrik egenföretagare som gav bort mark till staten mot att det byggdes en tågstation i Huddinge. Vad blev han rik på?

1. Grosshandel

X. Potatis

2. Brännvinstillverkning

5. Cannabis till salu

En smärtklinik som skrivit ut cannabis på recept får inte längre göra det på läkemedelsförmånen. Varför?

1. Patienterna blev höga

X. Det finns inte tillräckligt med bevis på att det lindrar smärta

2. Det blev för populärt och därmed för dyrt

6. Vitt under läppen

Vitt snus har ökat stort i popularitet. Den 1 augusti infördes 18-årsgräns för snuset, som innehåller nikotin, men inte tobak. Vad består det av istället?

1. Alger

X. Melass

2. Växtfibrer

7. Så sövde man patienter förr

På nedlagda Medicinhistoriska museet, som ligger nedpackat i ett magasin i Tumba, berättades att möjligheten att söva patienter var ett stort framsteg. Hur gjorde man innan vid till exempel en amputation?

1. Söp dem fulla och ströp dem lite

X. Lät dem bita i ett träblock

2. Slog dem i huvudet så de tuppade av