Moderaternas vallöfte: fler fältare

Moderaterna lovar att anställa minst en ny fältare i Väsby om de vinner kommunalvalet. De utlovar också kraftigt förbättrad utomhusbelysning och åtgärder mot klotter och nedskräpning.

  • Publicerad 09:18, 8 maj 2018

Upplands Väsby har i dag tre heltidsanställda fältare. De är socialsekreterare som arbetar uppsökande mot målgruppen 12-16-åringar. Grunduppdraget är att se till att ungdomarna i Väsby har en bra uppväxt och att tidigt fånga upp dem som är på glid.

– Mötet med ungdomarna är viktigt, säger fältaren Anders Karlsson som tillsammans med sina kollegor är ute vardagar, helger och lov.

Under mer än ett års tid hade kommunen en fjärde fältare anställd, vilket möjliggjorde bemanning under de flesta helgerna. Det går dock inte längre, eftersom tjänsten är flyttad.

Nu utlovar Moderaterna fler fältare om de vinner kommunalvalet i september. De ser fältarna som viktiga för tryggheten i Väsby.

– Om det är en, två eller tre fältare är en kommande diskussion. Anders kommer åtminstone få en kollega mer, kanske fler, säger Oskar Weinmar (M), gruppledare och oppositionsråd.

Löftet är en del av Moderaternas satsning på trygghetsskapande åtgärder i kommunen. Utöver fler fältare, utlovas även ett förstärkt arbete mot klotter och otrygga miljöer.

– Tryggt och snyggt. Vi vill utöka kommunens klotterpolicy så att fristående fastighetsägare ska kunna nyttja kommunens klottersanering till självkostnadspris. Vi vill minimera otrygga utomhusmiljöer och ta fram en handlingsplan för att effektivt motverka nedskräpning, säger Oskar Weinmar.

De vill även förbättra belysningen, exempelvis genom rörelseaktiverad belysning vid promenadstråk.

– Vi vill skapa en övergripande ljusstrategi med lokala belysningsprogram för olika områden i kommunen.

LÄS MER:

Väsby anställer en fritidsfältare

MER Fältarna

Tre heltidsanställda socialsekreterare. Även tre deltidsanställda ungdomsfältare som delar på en heltidstjänst.

Målgrupp: Främst 12–16-åringar.

Gör: Uppsökande verksamhet gentemot ungdomar, i syfte att tidigt upptäcka och förebygga att ungdomar far illa. Besöker även skolor och föräldramöten för att etablera en relation till barn och föräldrar. Jobbar både dagtid och kvällstid.

Visa merVisa mindre