Tränare. Zoran Lukic lämnar SIK efter två år vid rodret som huvudtränare i fotbollen. Foto: Angelica Riggo Ringstrand

Zoran Lukic lämnar rollen som tränare i SIK

Trots att laget bara förlorade två matcher på hela säsongen missade Sundbybergs IK att gå upp till division två. Tränaren Zoran Lukic går nu vidare i karriären, men den tidigare SM-guldtränaren har bara gott att säga om SIK.

  • Publicerad 08:46, 22 dec 2021

Nej, det blev ingen uppflyttning från division tre norra Svealand för de grönvita.

Trots en stark säsong där laget bara förlorade två matcher blev det till slut en andraplats, sex poäng bakom IFK Uppsala som tar steget upp i seriesystemet.

– Det visar sig att Uppsala blev för bra, även om vi slog dem och spelade lika mot dem, säger tränaren Zoran Lukic.

Missade målet

Tränaren tycker att det varit en väldigt bra säsong där man har nått målsättningen att stabilisera föreningen som ett topplag i divisionen, att man utvecklat spelare och även slussat in spelare från egna led till a-laget.

– Sedan hade jag som mål om att vi skulle gå upp. Men trots att vi gör en jättebra säsong med endast två förluster hamnar vi tvåa, säger Zoran.

I omgång 12 slog Sundbyberg IFK Uppsala i en seriefinal på Idrottsplatsen, men därefter kom en tyngre period med skador i backlinjen och svagare resultat och där och då avgjordes serien anser Zoran.

– Vi tappade några spelare och fick göra försvarspelare av spelare som inte var vana att spela i en backlinje. Och innan vi hittade rätt igen var avståndet till Uppsala nästan ointagligt.

Nya utmaningar

Zoran Lukic tog över laget 2020 och nu går hans kontrakt med SIK ut. Zoran har fått erbjudanden från flera lag i högre serier och kommer att gå vidare mot nya utmaningar.

– Jag har gjort ungefär det vi kom överens om när jag kom. I och med att jag har ambitioner att komma lite högre upp i seriesystemet kom vi fram till det här gemensamt utan att någon part är bitter eller missnöjd med lösningen.

Zoran Lukic har bara bra saker att säga om föreningen som han tycker kännetecknas av en bra organisation och fina värderingar.

– Det är ett division tre-lag, men är på en väldigt hög nivå och organisationen håller en division ett-nivå utan problem.

Sundbybergs IK har inte presenterat någon ny tränare.

Inget kval i år

På grund av senarelagd seriestart, som följd av pandemin, bestämde förbundet i somras att det inte skulle bli något kvalspel för laget som kom tvåa i årets Division tre norra Svealand.

Därmed blir det inget kval för SIK.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

De röstade – men fler än tidigare är soffliggare i Sundbyberg

Nyheter Lägst deltagande i kommunvalet i Rissne och Hallonbergen: "Katastrof" Av de röstberättigade var det 75,7 procent som röstade i kommunalvalet i Sundbyberg. Det är ett tapp med nästan fem procentenheter jämfört med 2018. Lägst var deltagandet i Hallonbergen och Rissne.fredag 23/9 15:27

Fyrverkeri avfyrades mot polisbil vid Rissne IP

Nyheter "Vi hade gärna sett att fler vårdnadshavare besökt matchen" I fredags hölls det en fotbollsmatch mellan två gymnasieskolor på Rissne IP. Kommunen befarade stök, men ordningsstörningarna blev inte lika stora som under matchen på Sundbybergs IP den 2 september.måndag 19/9 16:15

Gåsmamma flög högst i snälltävling

Nyheter Hyllas för sin gässtfrihet: "Jätteroligt" Årets vänligaste sundbybergare bor i ... Solna. Anja Egertz Klein tog hand om de italienska tamgässen vid Lötsjön och kan nu stoltsera med ytterligare en fjäder i hatten.fredag 16/9 14:54