Tränare. Zoran Lukic lämnar SIK efter två år vid rodret som huvudtränare i fotbollen. Foto: Angelica Riggo Ringstrand

Zoran Lukic lämnar rollen som tränare i SIK

Trots att laget bara förlorade två matcher på hela säsongen missade Sundbybergs IK att gå upp till division två. Tränaren Zoran Lukic går nu vidare i karriären, men den tidigare SM-guldtränaren har bara gott att säga om SIK.

  • Publicerad 08:46, 22 dec 2021

Nej, det blev ingen uppflyttning från division tre norra Svealand för de grönvita.

Trots en stark säsong där laget bara förlorade två matcher blev det till slut en andraplats, sex poäng bakom IFK Uppsala som tar steget upp i seriesystemet.

– Det visar sig att Uppsala blev för bra, även om vi slog dem och spelade lika mot dem, säger tränaren Zoran Lukic.

Missade målet

Tränaren tycker att det varit en väldigt bra säsong där man har nått målsättningen att stabilisera föreningen som ett topplag i divisionen, att man utvecklat spelare och även slussat in spelare från egna led till a-laget.

– Sedan hade jag som mål om att vi skulle gå upp. Men trots att vi gör en jättebra säsong med endast två förluster hamnar vi tvåa, säger Zoran.

I omgång 12 slog Sundbyberg IFK Uppsala i en seriefinal på Idrottsplatsen, men därefter kom en tyngre period med skador i backlinjen och svagare resultat och där och då avgjordes serien anser Zoran.

– Vi tappade några spelare och fick göra försvarspelare av spelare som inte var vana att spela i en backlinje. Och innan vi hittade rätt igen var avståndet till Uppsala nästan ointagligt.

Nya utmaningar

Zoran Lukic tog över laget 2020 och nu går hans kontrakt med SIK ut. Zoran har fått erbjudanden från flera lag i högre serier och kommer att gå vidare mot nya utmaningar.

– Jag har gjort ungefär det vi kom överens om när jag kom. I och med att jag har ambitioner att komma lite högre upp i seriesystemet kom vi fram till det här gemensamt utan att någon part är bitter eller missnöjd med lösningen.

Zoran Lukic har bara bra saker att säga om föreningen som han tycker kännetecknas av en bra organisation och fina värderingar.

– Det är ett division tre-lag, men är på en väldigt hög nivå och organisationen håller en division ett-nivå utan problem.

Sundbybergs IK har inte presenterat någon ny tränare.

Inget kval i år

På grund av senarelagd seriestart, som följd av pandemin, bestämde förbundet i somras att det inte skulle bli något kvalspel för laget som kom tvåa i årets Division tre norra Svealand.

Därmed blir det inget kval för SIK.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu blickar krögarna framåt: "Kul med mycket att göra igen"

Nyheter Gästerna återvänder till kroglivet Den första sommaren på två år helt utan restriktioner är i full gång. Hungriga gäster har börjat hitta tillbaka till restaurangerna i Solna och Sundbyberg, samtidigt spås nya orosmoln.fredag 5/8 13:30

Snart dags för Bergshamra Pride

Nyheter Tillbaka efter pandemiuppehållet Efter en vecka av Stockholm Pride kan Solnaborna snart njuta av ännu en parad, nämligen sin egen. Lördagen 27 augusti arrangeras Bergshamra Pride på nytt efter inställda firanden under pandemiåren.fredag 5/8 13:15

Nya bilder: Här sprängs för nya t-banan till Solna

Nyheter Mitt i tittar in i arbetstunneln vid Arenastaden Om sex år ska man kunna ta tuben till Arenastaden. Då måste berg sprängas, och inte bara för spårtunnlarna. Mitt i svängde förbi Dalvägen där en 310 meter lång arbetstunnel tar form.torsdag 4/8 16:00