Zlatans Östermalmshem vandaliserat i natt – med surströmming

Zlatans bostad på Östermalm i Stockholm vandaliserades under natten till torsdagen. Polisen beslagtog plakat, uthälld surströmming och dokumenterade klotter.

  • Publicerad 08:17, 28 nov 2019

Att Zlatan nu går in som delägare i Hammarby och därmed äger en fjärdedel av klubben är numera ett faktum. Många har upprörts av beskedet – men kanske framför allt Malmö FF-fansen.

Under onsdagskvällen attackerades statyn av fotbollsgiganten, som står vid Stadion i Malmö, med bengaler, rasistiska ord och dödshot. Väktare fick under natten sätta upp staket runt statyn, skriver Expressen.


Statyn vandaliserades


Surströmmingsattentat på Östermalm

Men inte bara Zlatanstatyn vandaliserades under natten – även hans bostad i Stockholm, den ombyggda kyrkan på Östermalm, attackerades.

Aftonbladet skriver att polisen åkte till Östermalmskyrkan under natten och hittade både klotter, surströmming och plakat. En anmälan om skadegörelse har gjorts och polisen överväger nu att skärpa bevakningen av en ombyggda kyrkan.

– Vi kommer att vidta åtgärder, men jag kan inte säga vilka. Det skulle motverka sitt syfte, säger Jari Kalliorinne, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral till Aftonbladet.

Ingen misstänkt ännu

Än så länge har polisen ingen misstänkt för surströmmingsattentatet och skadegörelsen på Östermalmskyrkan. Nu fortsätter arbetet med att hitta vittnen och övervakningskameror som kan ha fångat förloppet i området.

– Det sker rutinmässigt, säger Jari Kalliorinne till Aftonbladet.