Ishallen ligger till vänster i bild. Foto: Eric Thorson

Zinkensdamms ishall farlig – stängs akut

I värsta fall kan väggar, tak, eller hela konstruktionen rasa ihop, konstaterar Stockholm stad. Ishallen vid Zinkensdamm stängs redan i dag.

  • Publicerad 15:54, 26 okt 2018

Zinkensdamms ishall på Södermalm är så pass farlig att att vistas i att den stängs med omedelbar verkan, fredag 26 oktober. 

– Vi kan konstatera att byggnaden glider. I värsta fall kan väggar, tak, eller hela konstruktionen rasa ihop. Troligtvis beror detta på instabilitet i marken. Med sådana säkerhetsrisker måste vi stänga hallen omedelbart, säger Åsa Öttenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad i ett pressmeddeland.

Antagligen stängd hela säsongen

Stockholms stad ska nu utreda vilka åtgärder som krävs för att hallen ska kunna öppna igen. Enligt en rapport visar att det antagligen inte finns några kortsiktiga lösningar. Det troliga är därför att Zinkensdamms ishall kommer att hålla stängt resten av säsongen, enligt Stockholms stad.

Stockholms stad ska kontakta berörda föreningar.

– Ett omedelbart agerande är nödvändigt, även om konsekvensen blir tråkig för flera av stadens föreningar som nyttjar ishallen. Vi arbetar nu hårt för att hitta lösningar med tider i andra hallar, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad i pressmeddelandet.