Ishallen i Sätra är byggd på liknande mark som Zinkensdamms ishall. Foto: Mostphotos

Zinken rivs men Sätra ishall står säkert – just nu

Zinkensdamms ishall tvingades stänga akut till följd av att marken rört på sig, och idag kom beskedet att hallen måste rivas. Även Sätra ishall är byggd på liknande markförhållanden, något kommunen fortsätter mäta.

  • Publicerad 17:10, 21 nov 2018

Idag kom beskedet att Zinkensdamms ishall ska rivas – bara veckor efter att den tvingats stänga akut.

Men även Sätra ishall kan ligga i riskzonen. Den är nämligen byggd på liknande markförhållanden som Zinkensdamm enligt kommunen.

– Det är bekräftat att det finns markrörelser där ishallen står som skulle kunna innebära att konstruktionen påverkas, säger Linda Laine, pressansvarig på Fastighetskontoret.

Stängningen av Zinkensdamms ishall slog hårt mot de tiotal föreningar som använde hallen, men de visade sig att problemen var ännu mer omfattande.

Fastighetskontoret bestämde sig därför för att kontrollera alla hallar som har en liknande konstruktion, däribland Sätra ishall, som i dagsläget ser ut att stå säkert.

– Det ligger i stadens planering att på sikt riva och bygga om ishallen men inga beslut är fattade än så länge. Vi har mätutrustning på plats ifall de skulle bli akut, säger Linda Laine.