Zinken-klubbar flyttar till Kärrtorp efter rasrisk

De föreningar som blev utan istider då Zinkensdamms ishall stängdes akut i fredags flyttas till uterinken på Kärrtorps IP. Det blev klart vid 15-tiden på måndagen. – Ja, vi har precis informerat alla berörda föreningar, säger idrottsförvaltningens kommunikationschef Camilla Hagman.

  • Publicerad 15:50, 29 okt 2018

Förvaltningen har jobbat hårt med att hitta nya istider åt de nio föreningar som drabbades då ishallen på Zinken plötsligt stängdes av säkerhetsskäl. Lösningen blev alltså till slut att använda uterinken i Kärrtorp.

– Ja, där finns is nu och all verksamhet i Zinkens ishall flyttas till Kärrtorps IP:s uterink från och med tisdag, säger Camilla Hagman.

Separat lösning för lag på högre nivå

Undantagna är de som spelar i en serie eller tävlar på en nivå så att uterinken inte är godkänd.

– Det handlar om lag i högre serier. De har särskilda behov och dem kommer vi att försöka hitta separat lösningar åt.

Vet ni vad föreningarna tycker om att flytta till uterinken i Kärrtorp?

– Nu har vi bara informerat dem, jag vet inte om det fördes någon underhandsdiskussion med några av dem för att höra vad de tyckte.

Fanns någon annan verksamhet inbokad på Kärrtorps IP?

– Ja, men det var Korpen, för vuxna, och det mesta på Zinken var barn- och ungdomsverksamhet. Så de vuxna får flytta på sig, men vi jobbar för att hitta nya lösningar för dem också. Och vi beklagar verkligen till alla föreningar som har drabbats av det här, säger Camilla Hagman.