Zetas handelsträdgård i ekonomiska bekymmer

Den populära handelsträdgården Zetas i Segeltorp är indraget i ekonomiska bekymmer. Bolaget bakom genomgår nu en rekonstruktion. – Huddingeborna kan vara lugna. Det här påverkar inte verksamheten i Segeltorp, utan Zetas står kvar, säger Victoria Skoglund som driver Zetas.

  • Publicerad 18:40, 1 nov 2018

Enligt ansökan om rekonstruktion i Södertörns tingsrätt har bolaget bakom Zetas i Segeltorp stora ekonomiska problem. Handelsträdgården i Segeltorp väntades vid tiden för ansökan ge ett nollresultat under 2018. I stället ska det stora sorgebarnet och huvudorsaken till problemen enligt ansökan vara köpet av en plantskola i Ängelholm vid årskiftet.

Plantskola har läckt pengar

Förlusten för plantskolan bedömdes för årets första nio månader överstiga 20 miljoner kronor.

Zetas handelsträdgård i Segeltorp. Foto: Anna Z Ek

”Väldigt fin verksamhet”

Den 23 oktober begärde Victoria Skoglund om företagsrekonstruktion för Finsmakarens Trädgård AB som bolaget bakom Zetas heter.

– Det är tråkigt att bolaget hamnat i den här situationen. Det här skiljer sig från många andra rekonstruktioner. Där brukar det finnas ett lönsamhetsproblem rakt över hela verksamheten. Men Segeltorpsdelen är en väldigt fin verksamhet, säger Hans Renman som utsetts till företagsrekonstruktör.

 

Vädret

Renman tror att Zetas kommer att finnas kvar.

– Det finns ingen anledning att tro något annat, säger han.

Att det gått så dåligt för plantskolan i Ängelholm beror enligt Renman delvis på vädret i år.

– Det har varit extrema väderförhållanden. Sedan får vi analysera om det finns fler orsaker. Men det är möjligt att verksamheten här kan bli bra på sikt också. Just nu är försäljningen där bra, säger Hans Renman.

”Lyckades tackla detta”

Under tiden som rekonstruktionen pågår drivs verksamheterna vidare.

– Alla bolag stöter på utmaningar ibland och jag är glad att vi lyckades tackla detta, säger Victoria Skoglund i ett mejl till Mitt i.