Foto: Mostphotos & Wikimedia

Zelmerlöws videoinspelning avbröts – av stenkastning

I helgen spelades musikvideon till Måns Zelmerlöws nya singel in i Stenhamras stenbrott. Men teamet attackerades av stenkastande ungdomar – och fick tillkalla polis.

  • Publicerad 15:29, 31 okt 2016

Får man en knytnävsstor sten i huvudet från 10-15 meters höjd, då dör man.

I lördags kväll samlades ett inspelningsteam bestående av ungefär 15 personer i stenbrottet i Stenhamra för att under kvällen och natten spela in musikvideon till Måns Zelmerlöws kommande singel ”Glorious”. Videon skulle bland annat spelas in med drönare.

Men arbetet gick inte som planerat.

– När vi hade ställt upp våra grejer märkte en av våra arbetare att stenar rasade ner bredvid honom från en av kanterna, säger regissören och producenten Mikael ”Mikeadelica” Gustafsson som höll i trådarna.

Teamet hörde då även att personer rörde sig i skogen ovanför inspelningsplatsen. Sedan kastades några större stenar som landade både nära personer och bilar

– Får man en knytnävsstor sten i huvudet från 10-15 meters höjd, då dör man. Vi har dessutom utrustning värd ett par miljoner.

Mikael Gustafsson berättar att han ropade efter dem och bad dem att sluta. Men i stället ska stenkastningen ha fortsatt. Då ringde han polisen.

– Vi stod i mörkret medan fnissande ungdomar stod där uppe och kastade sten på oss i ungefär en timme. Det var så jävla farligt. Och det är en obehaglig känsla att inte veta om något ska komma farande mot huvudet.

Alla i inspelningsteamet lyckades undkomma skador av stenkastningen, som inte heller ledde till några materiella skador.  

– Men vi var tvungna att stänga av inspelningen tills polisen kom, så vi tappade 2,5 timmar av vår inspelningstid för att vi inte vågade fortsätta.

Var Måns Zelmerlöw själv där under stenkastningen?

– Ja, hela tiden. Men han fick sitta i en bil, så det blev ingen fara för honom, säger Mikael Gustafsson.

När polisen anlände ska de stenkastande ungdomarna ha försvunnit från platsen. Ingen kunde därmed gripas, men polisen gjorde en anmälan om försök till misshandel.

– Utredningen får visa om det blir någon misstänkt framöver, säger Lena Törnblom Löfquist, kommunpolis på Ekerö.

Stockholmarna både hyllar och kritiserar nya munskyddsrådet

Nyheter ✔"Upp till var och en" ✔"Borde vara krav" ✔"Löjligt" Mitt i tog ett snack med resenärer i norra länet när det nya rådet om munskydd i kollektivtrafiken trädde i kraft. Och det råder minst sagt delade meningar.torsdag 7/1 15:14

Här är vårens största vägarbeten i västerort

Nyheter Mindre trafik på grund av pandemin Förbifarten, nya trafikplatser och brorenoveringar. Flera stora väg­arbeten drar igång i västerort i vår – men trots det ser kö­läget bra ut. Trafiken har minskat i rusningstid på grund av pandemin.fredag 1/1 8:00

Insats mot försäljning av olagliga smällare inför nyår

Nyheter "En tydlig risk att smällandet tar fart" Polisen ska kontrollera försäljningen av fyrverkerier och olagliga så kallade bangers. De kommer åka ut till försäljningsställen.tisdag 22/12 8:48