Foto: Mostphotos & Wikimedia

Zelmerlöws videoinspelning avbröts – av stenkastning

I helgen spelades musikvideon till Måns Zelmerlöws nya singel in i Stenhamras stenbrott. Men teamet attackerades av stenkastande ungdomar – och fick tillkalla polis.

  • Publicerad 15:29, 31 okt 2016

Får man en knytnävsstor sten i huvudet från 10-15 meters höjd, då dör man.

I lördags kväll samlades ett inspelningsteam bestående av ungefär 15 personer i stenbrottet i Stenhamra för att under kvällen och natten spela in musikvideon till Måns Zelmerlöws kommande singel ”Glorious”. Videon skulle bland annat spelas in med drönare.

Men arbetet gick inte som planerat.

– När vi hade ställt upp våra grejer märkte en av våra arbetare att stenar rasade ner bredvid honom från en av kanterna, säger regissören och producenten Mikael ”Mikeadelica” Gustafsson som höll i trådarna.

Teamet hörde då även att personer rörde sig i skogen ovanför inspelningsplatsen. Sedan kastades några större stenar som landade både nära personer och bilar

– Får man en knytnävsstor sten i huvudet från 10-15 meters höjd, då dör man. Vi har dessutom utrustning värd ett par miljoner.

Mikael Gustafsson berättar att han ropade efter dem och bad dem att sluta. Men i stället ska stenkastningen ha fortsatt. Då ringde han polisen.

– Vi stod i mörkret medan fnissande ungdomar stod där uppe och kastade sten på oss i ungefär en timme. Det var så jävla farligt. Och det är en obehaglig känsla att inte veta om något ska komma farande mot huvudet.

Alla i inspelningsteamet lyckades undkomma skador av stenkastningen, som inte heller ledde till några materiella skador.  

– Men vi var tvungna att stänga av inspelningen tills polisen kom, så vi tappade 2,5 timmar av vår inspelningstid för att vi inte vågade fortsätta.

Var Måns Zelmerlöw själv där under stenkastningen?

– Ja, hela tiden. Men han fick sitta i en bil, så det blev ingen fara för honom, säger Mikael Gustafsson.

När polisen anlände ska de stenkastande ungdomarna ha försvunnit från platsen. Ingen kunde därmed gripas, men polisen gjorde en anmälan om försök till misshandel.

– Utredningen får visa om det blir någon misstänkt framöver, säger Lena Törnblom Löfquist, kommunpolis på Ekerö.

Så påverkas livet på Mälaröarna av förbifarten

Nyheter Fler bilar och rikare befolkning Just nu kanske det känns som att förbifarten aldrig kommer att bli klar. Men 2030 är det dags för invigning av tunnlarna i Ekerö kommun. Vad händer med livet på Mälaröarna då? Mitt i har frågat...torsdag 26/11 16:22

Ekeröborna: Så påverkas Mälaröarna av förbifarten

Nyheter ✓"En av anledningarna till att vi flyttade hit" ✓"Kommer avlasta trafiken" Hur påverkas Mälaröarna när förbifarten är klar? Mitt i har ställt frågan till flera Ekeröbor.torsdag 26/11 16:11

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09