Zällan skådad restauranginvigning

Ingen rök utan eld. I veckan öppnade Texas-krogen Zäll’s Smokehouse i Åkers kanal, och invigningen gick tre gånger bättre än väntat.

  • Publicerad 04:32, 15 maj 2020

flotten i Åkers kanal brinner veden under den Texas-importerade gjutjärnsröken. I helgen smygöppnade den efterlängtade barbequerestaurangen.

– Vi tränade med släkt och vänner. Sedan tog vi emot lite folk som frågade om de fick komma, så vi hade fullsatt båda dagarna, säger Frederik Zäll, en av restaurangens flera delägare.

Man får ju skynda långsamt i dessa tider, low and slow.

Frederik Zäll, delägare Zäll’s Smokehouse.

Fullt med gäster utan reklam

Officiellt öppnade restaurangen i tisdags. Frederik Zäll berättar man inte annonserat över huvud taget, utan att han bara skrivit om det i sina egna sociala medier.

Till lunchen väntade de sig omkring 40 gäster, men det dök upp 130 stycken. Så det har rökts kött och grönsaker för fulla muggar, säger han.

– Det är bara varannat bord vi använder, det är ju en lite speciell världssituation med coronaviruset just nu. Men det har gått otroligt bra och vi har take-away man kan äta ute också. Det är väldigt glädjande!

Brunch- och lunchöppet

På grund av coronaviruset räknade Zäll’s ner antalet gäster, man visste in om folk skulle våga sig ut. Inredningen måste anpassas efter de nya riktlinjerna om avstånd, så Texas-restaurangen byggdes om och en del av den nyanställda personalen var tvungen att sägas upp.

I dag håller Zäll’s Smokehouse brunch- och kvällsöppet på helger, och lunchöppet på vardagar. Men efter att ha fått runt 900 bordsbokningar och fina recensioner, försöker man bygga upp både öppettiderna och personalen. Så som det ursprungligen var tänkt, menar Frederik Zäll, och liknar processen vid köttet de lagar.

Det känns jättebra. Det är fullbokat i helgen och vi tar en dag i taget. Man får ju skynda långsamt i dessa tider, low and slow, säger han och skrattar.

BBQ-restaurangen har öppen servering både ute och inne. Foto: Zäll’s Smokehouse