Chefsflykt. Elva höga chefer har lämnat Värmdö kommun sedan januari 2020. På bilden kommundirektör Cecilia Lejon. Foto: Eva Tonström

Ytterligare två chefer lämnar Värmdö kommun

Nu har ytterligare två höga chefer inom Värmdö kommun valt att sluta, däribland exploateringschefen Camilla Schultz.

  • Publicerad 15:06, 1 dec 2021

Två personer på viktiga chefsposter har valt att sluta samtidigt i Värmdö kommun. De gjorde sin sista dag i går. Det ena är Camilla Schultz, som varit mark- och exploateringschef och det andra är Moa Öhman som var avdelningschef för strategisk samhällsplanering.

Totalt har nu elva förvaltnings- och avdelningschefer sagt upp sig sedan Cecilia Lejon började som kommundirektör i januari 2020. Sist var det utbildningschefen Peter Bergström som slutade och nu har alltså ytterligare två chefer valt att lämna.

Inget missnöje

Men det fanns ingen osämja eller missnöje som skäl till att de sista två slutade, enligt Cecilia Lejon.

– De har valt att starta egna företag båda två och prova på hur det är. Kul och modigt av dem tycker jag! Men samtidigt tråkigt för kommunen eftersom vi tappar två väldigt duktiga medarbetare.

– Kanske får vi möjlighet att jobba med dem även framöver, men i andra roller. Vi behöver ju ibland anlita extern kompetens, tillägger hon.

En redan ersatt

Sofia Vogel, enhetschef för mark och exploatering, kliver in som tf exploateringschef till dess att kommunen har anställt en ny person. Moa Öhmans tjänst är redan tillsatt. När det gäller utbildningschefstjänsten kommer en annons ut om det de närmaste dagarna, enligt Cecilia Lejon.

Camilla Schultz hade jobbat i Värmdö kommun i sex år och Moa Öhman i åtta år. Ingen av de två cheferna får något avgångsvederlag när de slutar.

Mitt i Värmdö har sökt båda två för en kommentar men de har inte ringt tillbaka.

Hon ska bygga "nya" Värmdö kommun

Varför slutar cheferna i Värmdö?

Cecilia Lejons svar till Mitt i Värmdö i en intervju tidigare i somras: "Det är naturligt i en så stor organisation, med över 3 200 anställda, att när det görs förändringar så väljer en del att säga upp sig. Det här är höga tjänstepersoner, med hög lön, och om vi inte har en samsyn kring vad han eller hon förväntas leverera, då är det ofta bäst att man går skilda vägar. Jag tror att fler kommer att sluta i organisationen under 2021."

Visa merVisa mindre