Fullt sjå. Polisen har arbetat intensivt efter den senaste tidens tre skjutningar i Sollentuna och Upplands Väsby. Foto: Mostphotos

Ytterligare sju häktade efter senaste tidens skjutningar

Under fredagen har sju personer kopplade till ett kriminellt nätverk i Upplands Väsby häktats av Attunda tingsrätt misstänkta för grovt vapenbrott i samband med den senaste tidens skjutningar, två i Sollentuna och en i Upplands Väsby.

  • Publicerad 09:07, 10 sep 2022

Den första skjutningen skedde i Upplands Väsby där polisen förra fredagen fann patronhylsor utanför ett bostadshus i området och även spår efter skottlossning på husets fasad.

Nästa händelse var i Tureberg sent på lördagskvällen den 3 september då polisen fick larm om en rad smällar och en allvarligt skottskadad man hittades en stund senare i en bil på E4 i närheten. På morgonen efter greps två män misstänkta för mordförsök och för grovt vapenbrott.

Natten mot i tisdags var det dags igen. Den här gången besköts en lägenhet i Rotebro med flera skott. Ingen befann sig i bostaden, men polisen inledde en förundersökning om försök till dråp.

Två kriminella nätverk

Enligt polisen beror skjutningarna en konflikt mellan två kriminella nätverk.

– Till följd av detta oacceptabla skjutvapenvåld har lokalpolisområdet intensifierat arbetet mot de individer som vi ser som drivande i konflikten. Detta arbete har lett fram till att flera personer nu kunnat frihetsberövas, säger Stephan Kiernan, lokalpolisområdeschef i Sollentuna, till polisens hemsida.

Sju personer häktades alltså i fredags, misstänkta för grovt vapenbrott. Sedan tidigare är ytterligare en person häktad misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott och en person är häktad i sin utevaro misstänkt för samma brott.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Skenande elpriser oroar Sollentunas husägare

Nyheter Sotarna har mer än någonsin att göra och SEOM uppmanar till sparsamhet Nya prognoser visar elpriserna kan bli tre gånger så höga som förra vintern – minst. Nu uppmanar kommunens energibolag Sollentunaborna att göra vad de kan för att spara både el och pengar.söndag 2/10 6:50