Välbehövt. Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna är glad över det extra tillskottet till skolorna.

Ytterligare miljoner till Sigtunas skolor

Regeringen skjuter till ytterligare 1,3 miljoner till skolorna i Sigtuna. Detta för att lindra pandemins effekter bland unga.

  • Publicerad 16:44, 27 apr 2021

Det är nödvändigt med mer pengar till skolan och dessa kommer väl tillpass för att lindra pandemins effekter

Regeringen tillför ytterligare 350 miljoner kronor i vårändringsbudgeten för 2021 till skolorna runt om i Sverige. Sigtuna får 1,3 miljoner kronor av dessa utöver de 5,3 miljoner kronor skolorna fick i januari.

Miljonerna skjuts till eftersom pandemin har fått negativa konsekvenser för barn och elever. Framförallt för de elever som behöver olika former av stöd, men även för många andra elever som i och med pandemin inte kan nå sin fulla potential.

Regeringens förslag bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

– Det känns välbehövligt. Det är nödvändigt med mer pengar till skolan och dessa kommer väl tillpass för att lindra pandemins effekter, säger Pernilla Bergqvist (L) som är ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna.

Dessa medel ska bidra till ökad måluppfyllelse med fokus på framförallt tre områden. Det handlar om förstärkt undervisning i ämnen som är särskilt drabbade på grund av pandemin, till exempel utebliven undervisning av kunskapskrav.

Pengarna ska också gå till ökad läxhjälp på eftermiddagar och kvällar med hjälp av exempelvis kommunens egna lärare eller lärarstuderande som gör sin praktik i Sigtuna samt till timvikarier.

– Pengarna vi får av skolmiljarden (6,6 miljoner) är en välbehövlig ekonomisk förstärkning som vi kommer att använda till insatser för att säkra att alla elever får den utbildning de har rätt till trots pandemin, säger Pernilla Bergqvist.

Hälften av bidraget tilldelas som en generell pott i relation till skolornas elevantal. Den andra hälften riktas till förstärkning av lovskola, studiehandledning för nyanlända samt ytterligare förstärkning till skolor med högstadium.

Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna. Foto: Sigtuna kommun

Rapport: Färre smittade i Sigtuna

Nyheter Över 30 procent har vaccinerats Coronarestriktionerna kan lättas i början på juni - om smittspridningen fortsätter att minska. Så här ser coronasiffrorna ut i Sigtuna, enligt FHM.fredag 14/5 12:10

Rekordstor ökning av cykelstölder

Nyheter Elcykelstölder blir allt vanligare. Cykelstölderna i Sigtuna ökade med 62 procent under pandemiåret 2020 jämfört med året innan. Enligt polisens samordnare är största orsaken att allt fler Sigtunabor cyklar.onsdag 12/5 13:47

NHL-stjärnans burgare till Rosersport

Nyheter Restaurangkedjan Brödernas öppnar inom kort Hamburgerkedjan Brödernas, med den svenske NHL-stjärnan Mika Zibanejad som delägare, öppnar upp i Rosersport.onsdag 12/5 11:00

Den blomstertid nu kommer – utan föräldrar

Nyheter Inga stora skolavslutningar för Sigtunas elever Sång, fest och storsamling på skolavslutningen. Det får vänta när Sigtunas grundskolor tar sommarlov.fredag 7/5 13:12