De senaste åren har antalet bankkontor minskat över hela landet, där flera på Kungsholmen tidigare stängt. Exempelvis har både SEB och Swedbank stängt ner sina kontor kring Kungsholmstorg och i korsningen Sankt Eriksgatan/Fleminggatan klappade Nordea igen och där ska en restaurang ta plats.

https://www.mitti.se/nyheter/allt-fler-bankkontor-i-stockholm-stanger/reptkb!jQjgw75PmIyYT01fMOFqCg/

Nu stänger ytterligare ett. Det är Handelsbanken som lägger ner sitt kontor i Marieberg som de haft sedan 50-talet enligt bankens presstjänst.

I höstas meddelade banken att de skulle minska antalet kontor i landet med nästan hälften, från 380 till drygt 200, till slutet av 2021 och Mariebergskontoret är nu ett av dessa.

Den 28 juni lämnar de lokalen enligt deras presstjänst. Företagskunder hänvisas till Hornsberg och privatkunder till deras kontor vid Arbetargatan. Banken har även kontor vid Kungsholmstorg det ska vara kvar, enligt Handelsbankens länschef Johanna Lundberg.

”Vi planerar idag ingen mer stängning på Kungsholmen. Vi har då tre kontor och vi lämnar ingen marknad utan kraftsamlar på de tre kvarvarande kontoren.”

Är det fler bankkontor i Stockholm som kommer att stängas?

”Det är en kunddriven process som utgår från kundernas efterfrågan och i dagsläget pågår en noggrann analys av kontorsrörelsen. Allt eftersom att arbetet fortskrider kommer information om vilka kontor som påverkas.”