Yrvaken start sabbade cupdagen för Sollentuna FK i Västerås

Cupäventyret är över för Sollentuna FK och det slutade med noll poäng efter att man föll även i den tredje gruppspelsmatchen, 0–4 mot Västerås SK på lördagseftermiddagen.

  • Publicerad 14:40, 7 mar 2020

Matchen spelades på Iver Arena i Västerås och Västerås SK var ivriga att gör mål. Redan efter sex minuter stod det 2–0 till hemmalaget.

Typiskt nog var det Sean Sabatkar, som spelade i Sollentuna FK innan han värvades till Västerås SK inför säsongen i fjol, som höll sig framme och nickade in 1–0 på en hörna i den andra matchminuten.

”Bedrövliga”

– Våra första 25 minuter var bedrövliga. Vi var inte påkopplade i början och släppte in två billiga mål direkt. Sedan kom vi in i det bättre, säger Sollentuna FK:s offensivs mittfältare Taha Ali till Cmore.

Mycket riktigt spelade Sollentuna FK upp sig i slutet av första halvleken och skapade även flera chanser. Dida Rashidi sköt en frispark i ribban och Taha Ali rullade in en reducering från nära håll, men målet underkändes på grund av en knapp men klar offside.

Blåvitt vann gruppen

I andra halvleken var Sollentuna FK aldrig riktigt nära och Västerås utökade med både 3–0 och 4–0 som blev slutresultatet.

I den andra gruppmatchen spelade IFK Göteborg oavgjort, 1–1, mot IK Sirius vilket innebär att IFK Göteborg vann gruppen och gick vidare till kvartsfinal.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Socialnämnden stöttar organisationer som stöttar

Nyheter Elva organisationer får totalt 1,8 miljoner kronor Socialnämnden i Sollentuna har beslutat stödja flera organisationer i det civila samhället som bidrar till viktig verksamhet inom socialnämndens område. Sammanlagt har 1,8 miljoner kronor fördelats...fredag 22/1 14:15

Elbilar inte enda lösningen när transporterna ökar

Nyheter Här är regionens önskelista till regeringen En fordonsflotta på el löser inte Stockholms ökande behov av transporter. Det krävs satsningar på kollektivtrafik och cykelvägnät också. Det skriver Region Stockholm inför regeringens kommande...fredag 22/1 11:50

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27