Tiny Tree Yoga delar med sig av sina klasser på Instagram. Foto: Mostphotos

Yogastudion sänder live på Instagram

När allt fler stannar hemma började Tiny Tree Yoga att livesända sina klasser på Instagram. – Det känns som att det är nu som yogan behövs som mest, säger ägaren Ellie Andersson.

  • Publicerad 18:27, 27 mar 2020

Yogastudion håller fortfarande fysiska klasser, men antalet elever har minskat de senaste veckorna.

– Vi har öppet och följer restriktionerna. Vi märker ett tapp på ungefär hälften av eleverna och har dragit ner schemat och tagit bort en yin-klass och en hatha-klass, de mer dynamiska klasserna, säger Ellie Andersson som driver studion tillsammans med Åsa Åkerblom.

Lösningen på tappet blev att ta yogan till eleverna. På sin Instagram livesänder de yogaklasser och vem som helst kan delta med redskap man troligtvis redan har i hemmet.

– Vi håller en vanlig klass, fast vi sätter igång live på Instagram samtidigt. Det finns ju de som inte kan komma, för de själva eller folk i deras närhet befinner sig i en riskgrupp. Då vill vi så klart att de ska få behålla sina rutiner, så att de inte tappar det för att de är isolerade. Jag föreslog att man skulle ta något från soffan. Soffkuddar, prydnadskuddar, en filt. Och istället för ett block kan man ha en trave böcker.

Ellie Andersson är en av ägarna till Tiny Tree Yoga i Gubbängen. Foto: Johan Andersson

Coronaviruset slår hårt mot många branscher, och yogan är inget undantag. Men trots färre besökare på klasserna ser Ellie Andersson positivt på framtiden.

– Vi är ganska nystartade, vi började i september. Vi var på uppgång och sen kom det här. Men jag tror absolut att det kommer ordna sig. Det känns som att det är nu som yogan behövs som mest, för folk börjar kanske tänka mer på sin hälsa och livsstil. Det känns som att vi behövs mer än någonsin.

Sändningarna kan man ta del av på Tiny Tree Yogas instagramkonto. De är gratis att ta del av, men för den som vill finns det möjlighet att swisha en slant.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Fler än vanligt jobbar nu hemifrån och kommer till studion med ont i kroppen efter en oergonomisk dag framför datorn. Och oavsett arbetsplats, många känner en oro över denna turbulenta tid medan andra kommer till oss, slutkörda efter en lång arbetsdag. Därför behövs yogan mer än någonsin. Vi fortsätter hålla öppet och finns här för alla som är i behov av att röra kroppen för att stilla sinnet – eller vila kroppen för att samla sinnet. Nu sänder vi också några klasser online på Instagram Stories, dessa ligger kvar i ett dygn efter sändning. Stöd gärna våra livesändningar genom att swisha 50 kr till: 1233232139 Om du ännu inte besökt studion är du varmt välkommen att prova på en klass för endast 100 kr. VÄLKOMMEN DENNA VECKA: Torsdag: Strong Hatha 18.45 – 20.00 Torsdag: Meditation 20.15 – 20.45 Lördag: Hatha Flow 9.45 – 11.00 Söndag: Restorative 19.00 – 21.00

Ett inlägg delat av Tiny Tree Yoga (@tinytreeyoga)