Skörd. Maten som äts på festivalen odlas på gården. Foto: Siv Lundaahl

Yogafestival med mer än övningar

Stående hunden, krigaren och kobran i all ära, men yoga är mer än bara rörelser. Det menar Bo Lundaahl som ordnar yogafestival på Östanlid på Munsö.

  • Publicerad 10:45, 15 aug 2016

Yoga innefattar en hel livsstil och det vill jag att festivalen ska spegla

En yogafestival som fokuserar på mer än bara övningar på yogamattan, det planeras på gården Östanlid på Munsö 27 och 28 augusti.

– Jag vill åstadkomma något mer. Yoga är så mycket mer än bara rörelser. Det innefattar en hel livsstil och det vill jag att festivalen ska spegla, säger arrangören Bo Lundaahl, som själv sysslat med yoga sedan slutet på 1980-talet.

På festivalen kommer det vara föredrag om yogaforskning, yoga som egenvård och andningens betydelse. Det kommer också finnas ett särskilt tält för barn med personal som tar hand om barnen medan föräldrarna gör yogaövningar eller lyssnar på föredrag.

Bo Lundaahl hoppas att festivalen ska inspirera till en livsstil som ger lugn i en ofta stressig vardag. Han har tillsammans med familj och vänner ordnat festivalen under tre år och den har växt lite för varje år.

– Men vi strävar inte efter att den ska bli så stor som möjligt. Vi hoppas att det blir en fin dag där deltagarna kan känna sig delaktiga och att de tar med sig något av yogas livsstil och metoder att använda i sin egen vardag.

Klockan tio smäller det – varje dag

Nyheter Regelbundna sprängningar när ny tunnel byggs Varje dag klockan tio, sex månader framöver, blir det stopp framför Lindötunneln. Då sprängs det nämligen i berget då en ny tunnel ska ta plats.fredag 23/10 15:45

Flera hundra väntas till kyrkorna

Nyheter Helg. Allhelgona särskilt viktigt i år. Årets kanske största kyrkliga helg, sett till antalet besökare, är på ingång. I år blir allhelgona särskilt viktig, tror Magnus Ehntorp, präst och biträdande kyrkoherde på Ekerö.torsdag 22/10 11:12

Toppar insamling med bullar

Nyheter Driv. Färingsöbo bidrar stort till Världens barm Snacka om engagemang. Färingsöbon Mikael Gustavsson, 57, är den privatperson som i år har samlat in mest till hjälporganisationen Världens barn.tisdag 20/10 11:35