Solen är precis på väg ned bakom takåsarna när Wulf, 17 år, kommer ut ur Södra Latins huvudentré efter skoldagens slut. På kort tid har han blivit lite av en lokalkändis, efter att han för ett år sedan startade Youtubekanalen Livet på Södra Latin.

Från början var tanken att kanalen skulle vara lite av en inblick i gymnasievärlden för de som snart skulle gå ut grundskolan.

– Men det var elever på Södra Latin som först såg mina videor, och gillade att de kände igen sig i innehållet. Så igenkänning blev huvudsyftet, samtidigt som jag ger en bra bild av hur Södra Latin är för blivande gymnasieelever, säger Wulf.

Wulf går andra året på samhällsprogrammet. Och kanalen startade han helt på eget bevåg.

I sina videor intervjuar Wulf skolans lärare och elever, eller så pratar han om saker i skolan som han tycker borde lyftas fram.

Ibland är det en rapport från en orienteringsdag, en annan gång en intervju med skolans rektor om hur de hanterar coronarestriktionerna.

Stoppas på stan

I skrivande stund har Wulf 2700 följare på Youtube och 45 000 på TikTok – och det senare kontot startades för bara en månad sedan.

– Jag förväntade mig positiv respons när jag började, men inte så här mycket, säger Wulf.

Så plötsligt avbryts intervjun av en kille i mellanstadieålder, som kommer fram till Wulf. "Är det du som är Livet på Södra Latin?" vill han veta.

"Ja", blir svaret. Lillkillen ser nöjd ut och kilar snabbt vidare.

Det är inte ovanligt att folk kommer fram till Wulf på stan för att säga hej – och bara någon timme tidigare meddelade vaktmästaren Wulf att ett gäng barn dykt upp på skolan för att träffa honom, berättar Wulf.

– Målet var 500 följare innan jul, men nu är det långt mer än så. Det är väldigt roligt.

Obotlig optimist

Anledningen till framgångarna är den positivitet som finns i videorna, tror Wulf. I ett onlineklimat där tråkigheter och negativitet är vanligt sticker hans videor ut.

– Jag är positiv till livet, skolan och studier. Det är inte så tunga ämnen jag tar upp, och de videor jag gör är underhållande och informativa utan att vara flamsiga. Jag tror det tilltalar folk.

Som planen ser ut nu kommer Wulf fortsätta lägga ut videor om livet på Södra Latin, i alla fall fram till studenten.

– Sedan kanske det blir Livet på universitetet istället.