Kulturhus. Cyklopen i Högdalen bjuder in till workshops. Foto: Johan Kindbom

Workshops på Cyklopen under hösten

Kom och jamma, måla och lev ut din kreativa sida. Under hösten bjuder kulturhuset Cyklopen i Högdalen in till flera workshops, men också en releasefest.

  • Publicerad 10:51, 14 okt 2021

Vi har längtat efter fester och spelningar

Öppet jam varannan söndag för musiksugna och en öppen ateljé på tisdagar för den konstnärlige. Under hösten satsar Cyklopen framför allt på workshops där invånarna själva kan delta i kulturen.

– Vi har längtat efter fester och spelningar, men det är lätt att bara bli en konsument. Under pandemin har vi funderat mycket på hur vi kan erbjuda en plats för fler att också producera kultur. Det är en viktig demokratifråga och en av principerna som låg bakom att vi byggde huset, säger Pedram Nasori, en av de engagerade i kulturhuset.

Släpper ny bok

Han tillägger att Cyklopen även kommer att fortsätta att hyra ut sina lokaler och arrangera olika tillställningar där publik är välkomna.

Ett exempel är den releasefest som hålls den 22 oktober. Under pandemin har Cyklopen startat ett förlag och gett ut en bok med namnet "Möjlig kränkning av upphovsrätten”.

– Boken handlar om vår korrespondens under pandemin med ett copyright-företag som krävde pengar av oss. Vi tyckte att det var värdefullt att lyfta den konflikten, säger han.