Läsinspiratör Karin Cellton och barnbibliotekarie Sandra Hansson på Värmdö bibliotek. Foto: Linda Dahlin

Workshop på bibblan med författaren Camilla Sten

Författaren Camilla Sten, som skrivit rysarbokserie om Tuva från Havsfolket håller en läs- och skrivworkshop på Värmdö bibliotek på onsdag. – Böckerna utspelar sig i Värmdös skärgård, säger Sandra Hansson, barnbibliotekarie.

  • Publicerad 06:05, 28 okt 2018

Höstlovet är lika läslovet på Värmdö bibliotek. Att halloween inträffar under höstlovet märks på Värmdö bibliotek, som är pyntat med spindelnät, döskallar och annat läskigt.

– Jag kommer att klä ut mig varje dag, jag har massor av olika outfits, säger Karin Cellton, som är läsinspiratör på biblioteket.

Karin är Värmdös första läsinspiratör

På onsdag får Runda huset besök av författaren Camilla Sten, som ska hålla en läs- och skrivworkshop för 10-13-åringar som inte räds övernaturliga läskigheter.

Hon är dotter till deckarförfattaren Viveca Sten och de har skrivit böckerna om Tuva och Havsfolket tillsammans. Det är rysare som vänder sig till barn och ungdomar.

– De har sommarställe på Sandhamn och böckerna utspelar sig här i Värmdös skärgård, säger barnboksbibliotekarie Karin Hansson.

Det är femton platser, anmälan görs visa Värmdö biblioteks hemsida.

Rysliga berättelser

Workshopen inleds med att Camilla Sten läser och berättar om sin rysarserie om Tuva. Sedan får deltagarna pröva på att skriva rysliga berättelser med hjälp av Camilla.

– Det ingår fika och halloweengodis, säger Karin Cellton.

Under hela lovet kan man komma och pyssla på biblioteket. Även där är det halloweentema.

– Vi kommer även att ha ett läskigt höstlovs-läsbingo, säger Sandra Hansson.