Wolfgang Volz föddes i Tyskland och träffade konstnärsduon när de gjorde en installation nära Fotoskolan i Essen. Sedan dess har han arbetat tillsammans med Christo och Jeanne-Claude och dokumenterat deras arbete under 50 års tid.

– Jag och Wolfgang träffades första gången 1976 vid ’Running Fence’, projektet i Kalifornien, och sedan dess har jag följt hans nära arbete med Christo och Jeanne-Claude. Jag fick idén om att göra en utställning tillsammans med Wolfgang när jag träffade Christo i New York förra hösten, då Christo hade använt ett av Wolfgangs fotografier i ett collage. Wolfgang nappade direkt, säger galleristen Pelle Unger i ett pressmeddelande.

Wolfgang Volz har gett ut ett stort antal böcker om Christo och Jeanne-Claude, och även haft över 300 fotoutställningar i eget namn. Sedan 2008 bor han i Stockholm.

– Det är en fantastisk möjlighet att få visa mitt arbete och min inspiration av Christos och Jeanne-Claudes verk i min hemstad Stockholm. Min önskan är att utställningen ska väcka nyfikenhet och ny inspiration till fotokonsten såväl som andra konstformer, säger Wolfgang Volz.