Annika Bröms, ny näringslivschef i Sigtuna kommun. Foto: Ernst Henry Photography AB / Jens Kassnert

Wingsspelare blir chef i kommunen

Nu står det klart att Annika Bröms blir ny näringslivschef i Sigtuna kommun. Annika Bröms är redan ett välkänt namn i kommun - som hockeyspelare och styrelsemedlem i Wings.

  • Publicerad 21:30, 15 mar 2022

Jag bryr mig på riktigt och ska jobba hårt för att Sigtuna ska bli ännu bättre

Sigtuna kommun får en ny näringslivschef. Det är Annika Bröms som tar över efter Mathias Forsberg.

– Det här ska bli jätteroligt, jag är väldigt taggad att få börja och ser fram emot det här. Sigtuna är en unik kommun där det finns en bredd från besöksnäringen och Arlanda, handel, hantverkare till charmiga Sigtuna, säger hon.

Hockeyspelare

Annika Bröms är redan välkänd i Sigtuna kommun då hon sedan länge är styrelsemedlem i Wings HC och spelar även själv i Wings damlag. Närmast kommer Annika Bröms från Svenskt Näringsliv där hon arbetat som regionchef i Stockholm och nationellt med frågor som rör små och medelstora företag.

– Jag har jobbat med det här tidigare, fast från ett annat håll. Jag har redan en bra förståelse för hur företagen ser på Sigtuna och har mitt hjärta i Sigtuna. Jag bryr mig på riktigt och ska jobba hårt för att Sigtuna ska bli ännu bättre, säger Annika Bröms till Mitt i Sigtuna.

Föll i rankning

I Sigtuna kommun finns det stora utmaningar inom näringslivet att ta tag i för den nya chefen. Kommunen har fallit från 16:e plats till 75:e plats i Svenskt Näringsliv årliga rankning över landets 290 kommuner för bästa företagsklimat på tio år. Det är den sämsta placering kommunen någonsin har haft.

Hur ska du vända den negativa trenden?

– Jag har ett tydligt mandat, det är det här jag ska jobba med. Politiken och ledande tjänstemän vill att det här ska ändras. Jag ska försöka förbättra dialogen och få möjlighet att jobba med de olika förvaltningarna. Det är ett långsiktigt arbete och det handlar om att hela kommunen, alla tjänstemän måste öka medvetenheten kring företagsfrågor. Kommunen har en myndighetsutövning som måste vara professionell och serviceinriktad. Det kommer man långt med, säger hon.

Annika Bröms tillträder sin nya tjänst i Sigtuna kommun den 28 maj. Företrädaren Mathias Forsberg ska nu vidare till Nacka kommun som näringslivschef där.

Få förskolelärare har examen

Nyheter För få utbildade förskollärare. Svårt att följa läroplanen. För mycket administration och kringarbete. Ny rapport från Lärarförbundet visar på stora problem i förskolan.onsdag 18/5 13:41

Brobygget tar plats på Valsta torg

Nyheter Folkliv. Ska bidra till ökad trygghet och delaktighet i området Under helgerna kan man prova på gratis sport- och fritidsaktiviteter utomhus på Valsta torg. Utrustning lånas hos Fritidsbanken och Brobyggets ledare hjälper till på plats.tisdag 17/5 16:50

Skottlossning mot bil i Valsta

Nyheter Flera personer i bilen men ingen blev skadad Under torsdagskvällen besköts en bil i Valsta. Flera personer fanns i bilen men ingen blev skadad.fredag 13/5 11:30