Pontus Madsen är fostrad i Wings. Foto: Privat

Wingsbacken vill testa sina vingar

En av världens bästa ishockeybackar, San Jose Sharks Erik Karlsson, får en tronföljare. I alla fall om före detta Wingsspelaren, Pontus Madsen, som nu är i Kanada för hockeyns skull får bestämma.

  • Publicerad 13:42, 14 mar 2022

Jag har förhoppningar och vill gå vidare till professionell hockey till nästa säsong

Pontus Madsen är ishockeyspelare, fostrad i Wings men flyttade under hösten över Atlanten för att prova på spel i ishockeyns hemland, Kanada. 21-åringen spelar som back i Niagara-on-the-Lake Predators.

Hur har det gått med flytten och allt?

– Jag har spelat här i lite drygt fyra månader. Denna tid har varit extremt utvecklande för mig som hockeyspelare och som människa. Det har varit riktigt kul än så länge här på ”andra sidan” och jag hoppas att det fortsätter så.

En stor omställning, vad har varit svårast?

Det har varit lite tuffa tider med att lämna familjen och tjejen hemma i Sverige men jag var ändå hemma över jul och nyår så jag fick hälsa på dem och umgås ett tag. Samtidigt har det varit tufft att komma in i ett nytt lag här borta, eftersom säsongen redan hade startat när jag kom hit. Det har även varit lite jobbig med att vänja sig vid att konstant prata engelska och så har jag tagit på mig kaptensrollen i laget, vilket kom lite som en chock. Men jag är stolt över det också.

Och vad har varit bäst?

– Att min familj och släkt alltid finns där och stöttar och sponsrar mig. Det var till en stor hjälp att det var några svenskar här som gjorde det enklare att komma in i laget generellt. Alla andra i laget var väldigt välkomnande och trevliga vilket var väldigt skönt.

Har du någon förebild?

– Min idol inom hockeyn är och kommer alltid och vara Erik Karlsson. Han har varit min idol sen jag varit liten och jag har alltid tyckt om hans spelstil som back.

Du är 21 nu, vad har du för mål med ishockeyn?

– Mina mål för säsongen är samma som lagets mål, vilket är att vinna Russel Cup. Och samtidigt få folk att se mig runt om i olika lag så man kanske kan gå upp någon nivå. Självklart vill jag utvecklas så mycket som möjligt under säsongen och tar varenda träning som ett tillfälle att bli bättre. Jag har förhoppningar och vill gå vidare till professionell hockey till nästa säsong. Det hade varit riktigt kul och givande med en säsong i SPHL här borta.

Gjort 26 poäng på 20 matcher som back

Namn: Pontus Madsen

Ålder: 21år

Bor: För nuvarande i Niagara-on-the-lake, Kanada. Hemma i Sverige bor jag i Märsta.

Position: Back

Snabb fakta:

Längd 186cm.

Vikt 88 kg.

26 poäng på 20 matcher.

Kapten i Niagara-on-the-lake Predators.

Visa merVisa mindre

Brand i vedpanna i Odensala

Nyheter Ingen person kom till skada under branden Det brann i en vedpanna under söndagskvällen. Ingen person kom till skada och det var inte risk för någon spridning av branden som ägde rum i Odensala.måndag 27/6 10:57

Ny lågprisparkering öppnar vid Arlanda

Nyheter Parkeringsplatsernas Ryan Air En ny långtidsparkering har öppnat vid Arlanda. Det som sticker ut är priset.söndag 26/6 16:08

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nyheter Pendeltågens dörrar öppnas inte automatiskt under sommaren Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.torsdag 23/6 13:19