Pontus Madsen är ishockeyspelare, fostrad i Wings men flyttade under hösten över Atlanten för att prova på spel i ishockeyns hemland, Kanada. 21-åringen spelar som back i Niagara-on-the-Lake Predators.

Hur har det gått med flytten och allt?

– Jag har spelat här i lite drygt fyra månader. Denna tid har varit extremt utvecklande för mig som hockeyspelare och som människa. Det har varit riktigt kul än så länge här på ”andra sidan” och jag hoppas att det fortsätter så.

En stor omställning, vad har varit svårast?

Det har varit lite tuffa tider med att lämna familjen och tjejen hemma i Sverige men jag var ändå hemma över jul och nyår så jag fick hälsa på dem och umgås ett tag. Samtidigt har det varit tufft att komma in i ett nytt lag här borta, eftersom säsongen redan hade startat när jag kom hit. Det har även varit lite jobbig med att vänja sig vid att konstant prata engelska och så har jag tagit på mig kaptensrollen i laget, vilket kom lite som en chock. Men jag är stolt över det också.

Och vad har varit bäst?

– Att min familj och släkt alltid finns där och stöttar och sponsrar mig. Det var till en stor hjälp att det var några svenskar här som gjorde det enklare att komma in i laget generellt. Alla andra i laget var väldigt välkomnande och trevliga vilket var väldigt skönt.

Har du någon förebild?

– Min idol inom hockeyn är och kommer alltid och vara Erik Karlsson. Han har varit min idol sen jag varit liten och jag har alltid tyckt om hans spelstil som back.

Du är 21 nu, vad har du för mål med ishockeyn?

– Mina mål för säsongen är samma som lagets mål, vilket är att vinna Russel Cup. Och samtidigt få folk att se mig runt om i olika lag så man kanske kan gå upp någon nivå. Självklart vill jag utvecklas så mycket som möjligt under säsongen och tar varenda träning som ett tillfälle att bli bättre. Jag har förhoppningar och vill gå vidare till professionell hockey till nästa säsong. Det hade varit riktigt kul och givande med en säsong i SPHL här borta.