När Stockmotion filmfestival arrangeras i Filmhuset på Gärdet i helgen, 15-16 oktober, visas Wilma Sjögrens kortfilm Runaway. Den handlar om Naomi som lider av social fobi, och som länge har isolerat sig från världen utanför lägenheten.

– Jag har själv kämpat med social fobi och social ångest, det var så jag kom på idén. Filmen har ett viktigt budskap så det är bra för unga att det lyfts fram, men också för föräldrar, säger hon.

Hon står får regi och manus, och fick sedan hjälp av klasskompisarna på Kulturama att färdigställa filmen.

Inspelad på bar i Handen

Filmen utspelar sig till stor del i numera konkursade Rollers and bowlers i Haninge centrum och på Handens pendeltågstation.

– Jag letade länge runt om i hela stan efter en bar med typ arkadspel att spela in på, men utan att hitta rätt location. Då kom jag på att jag bodde bredvid det jag letade efter, och jag som dessutom brukade vara på Rollers and bowlers, säger hon.

Nu ser hon fram emot att tävla med filmen och se den på stor bioduk, men gruvar sig samtidigt för frågestunden inför publiken på plats.

– Det ska bli jättekul, och eftersom jag är ny till hela filmvärlden så lär jag mig nu hur allt fungerar. Men det ska också bli lite jobbigt att stå där och prata om en film som handlar om social fobi, när man själv har det.