Willys minskar smittspridning med plexiglas framför kassorna

För att skydda både personal och kunder mot spridning av coronaviruset ska Willys montera plexiglasskivor framför kassorna i samtliga drygt 200 butiker i Sverige. Arbetet påbörjades i går och butiken i Rotebro kommer att få sina glas monterade inom kort.

  • Publicerad 12:43, 26 mar 2020

– Ja, vi har ett team ute som ska montera i Rotebro, Arvinge, Järfälla och Bro – det blir nog ganska  snart, säger Johanna Eurén, kommunikationschef på Willys.

Beslutet togs av Willys ledning helt nyligen och under onsdagen monterades plexiglas på uppemot 40 butiker.

”Så snabbt som möjligt”

– Vi jobbar på med det här så snabbt som möjligt. I betalningssituationen är man ju ganska nära varandra. Vi sätter också upp golvdekaler som påminner om att hålla avstånd till varandra i kön, säger Johanna Eurén.

Dekaler i golvet ska påminna kunderna att hålla avstånd nu i dessa coronatider. Foto: Willys

Utöver Willys finns det enskilda Coop- och Icabutiker som också har eller kommer att montera skyddande plexiglas vid kassorna, bland andra Ica I Waxholm som satte upp plexiglas redan i början av veckan.

Kraftig ökning av nya covidfall igen i Sollentuna

Nyheter Alla gymnasieskolor i landet stängs för att stoppa smittspridningen Vecka 48 konstaterades 339 nya smittade i Sollentuna – nytt veckorekord – enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror som presenteras i dag. Nu stängs alla landets gymnasieskolor och går över till...torsdag 3/12 14:38

58 nya bostäder kan byggas i centrala Edsberg

Nyheter Byggstart redan 2021 enligt kommunens planer Samhällsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen har godkänt ett förslag till detaljplan för ytterligare bostäder i Edsberg. Det handlar om 58 nya lägenheter på fastigheten Eklövet 3 alldeles norr om...torsdag 3/12 11:13