William Grote, 17 år och Oliver Huselius, 16 år har gjort den ekologiska vattenflaskan ECO Bottle Initiative Foto: Läsarbild Privat bild

William och Olivers sommarjobb – designa ekologiska vattenflaskor

Barndomskompisarna William Grote, 17 år och Oliver Huselius, 16 år, bestämde sig för att skapa sitt eget sommarjobb. Resultatet blev ett företag som tillverkar ekologiska vattenflaskor.

  • Publicerad 06:25, 30 jun 2019

Via företaget Rookie Startups (RS) och Solna kommun, drog Solnaborna William Grote och Oliver Huselius nyligen i gång sitt företag ECO Bottle Initiative.

– Vi ville göra något som var bra för miljön och som folk använder mycket. Då kom vi att tänka på vattenflaskor. Det finns så många i plast i dag men vi tänkte att de borde gå att göra i något mer miljövänligt material, säger William.

Det känns viktigt att hitta ett alternativ till plast.

Oliver Huselius

Deras vattenflaskor är tillverkade i nedbrytbar plast, gjord på bambufiber och tillverkade i Sverige.

– Det känns viktigt att hitta ett alternativ till plast. Vi kunde bara se plastflaskor eller dyra metallflaskor i sportaffärerna, så där kändes det som att det gick att göra en förändring, säger Oliver.

Kompisar sen de var barn

Oliver och William har hängt i hop sedan årskurs sex och bor i dag 500 meter från varandra i Solna.

– Vi såg en annons från Rookie Startups och kände att det vore kul att göra något i hop, och hitta ett annorlunda sommarjobb, säger Oliver.

De bägge hoppas nu kunna hålla i gång sitt företag även efter sommaren.

– Vi går i gymnasiet vilket tar mycket tid, men vi hoppas vi kan fortsätta. Det viktigaste är inte att tjäna pengar utan att lära sig mycket, säger William.

Flaskorna går att beställa redan nu via Oliver och Williams hemsida, och hämtas upp hemma hos dem i Råsunda.