William Norrman i Drakens koja. Foto: Karolina Hallén

William, 7, är ny programledare i Bolibompa

Svt:s barnprogram Bolibompa är poppis hos de flesta unga. Nu ändrar programmet utseende och en av de nya programledarna är William Norrman, 7, från Sigtuna.

  • Publicerad 17:02, 22 mar 2021

Draken har länge varit min favoritfigur

William Norrman, 7 snart 8 år, är ny side kick till Draken i SvT:s barnprogram Bolibompa. William bor i Björkbacka i Sigtuna och har länge drömt om att bli programledare.

– Förut drömde jag mest om att vara med på mello men sedan ville jag mer och mer vara med i Bolibompa, jag gillar att lära de små barnen, säger han.

Bolibompa ändrar format från och med i dag och har tagit fram en ny drake med ny skådespelare. Den nya skådisen i Draken är Cecilia Olin som tidigare varit med i Björnes magasin och Lassemajas detektivbyrå.

Hur är det att träffa Draken William?

– Den är lite mindre nu och den är grön. Jag tycker att det är lätt att vara med den och det är roligt att vara där.

Vad är det du göra som side kick?

– Jag är programledare och då så peppar jag alla tittarna till drakdansen, hjälper draken och gör massa roliga saker.

Vad är det roligaste med att vara med i Bolibompa?

– Det är att få träffa draken, verkligen. Den har länge varit min favoritfigur. Jag brukar själv titta på Bolibompa och går in ser om det kommit nya avsnitt. Annars tittar jag om allt igen, det är så kul.

Berätta något skoj som har hänt under tiden ni spelade in?

– Oj, kanske när Draken glömde bort vilken film vi skulle se. Eller när vi gjorde drakisdansen så skrattade jag till, men det gör ingenting. Man ska ju vara glad. Till avsnittet för första april så skrämdes och lurades vi. Det var kul.

När du inte är programledare vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag är mest hemma och tittar på tv eller så går jag ut och leker eller cyklar omkring.

I det nya formatet på Bolibompa vänder sig Draken för första gången ut till tittarna. Den ska agera med tv-publiken och försöka få dem att komma ur sofforna mer tillsammans med sin side kick.

Det är ett barn per dag som är programledare och William kommer att synas i TV-rutan på torsdagar fram till sommaren.

William tycker om att cykla omkring hemma på fritiden. Foto: Privat

Sigtuna värst drabbat i hela Stockholm

Nyheter Över 4 000 Sigtunabor fått en första dos Idag presenterades coronarapporten för vecka 13 av Folkhälsomyndigheten. Siffrorna visar att smittspridningen fortsätter att öka och att Sigtuna nu är värst drabbat i hela länet.torsdag 8/4 16:48

Störningar i trafiken flera veckor

Nyheter Stort vägarbete under april Trafiken kommer att påverkas av ett stort vägarbete vid korsningen Steninge allé och Kungshörnet.torsdag 8/4 9:13

SSHL blir renodlad gymnasieskola

Nyheter Fasar ut grundskolans verksamhet Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket lyfter ur grundskolan ur sitt program och blir en renodlad gymnasieskola där en större andel av eleverna ska vara internatelever.onsdag 7/4 16:32

100 000 färre flyg över Stockholm senaste året

Nyheter Så påverkas utsläppen av växthusgaser Färska siffror visar att flyget över Stockholm minskat med 110 000 avgångar det senaste året.onsdag 7/4 12:00

Nu öppnar biblioteken i Sigtuna igen

Nyheter Endast öppet för kortare besök Efter en tid med stängda bibliotek öppnar de nu i Sigtuna.onsdag 7/4 10:38