West i stället för Väst för urbaniterna

Nästan hälften av lägenheterna inom projektet Platform West har sålts efter drygt fyra månader på marknaden. Bostäderna ska locka morgon dagens ”urbaniter” men varför har man valt att döpa projektet på engelska?

  • Publicerad 13:00, 11 okt 2017

Försäljningen av lägenheterna inom projektet ”Platform West” är i full gång. Efter drygt fyra månader har nästan hälften av lägenheterna sålts och inflyttning beräknas till 2020.

– Intresset har varit jättestort. Det är ett jättetrevligt läge i Roslags Näsby precis vid stationen vilket betyder att man snabbt kan ta sig in till stan, säger Jenny Anderberg på SSM.

De bygger framförallt ettor och tvåor men även större fyror. Då boytan är ganska begränsad satsar man istället på allmänna mötesplatser som takterass som alla kan vara på – och de flesta av intressenterna kommer från Täby, säger Jenny Anderberg.

Namnet ska kännas modernt

Och så var det det här med namnet – Platform West. För att reda ut uppkomsten till namnet kontaktar vi den grupp på SSM som namnger projekten. Det är inte så underligt egentligen – bostäderna byggs väster om stationen och därav namnet. Men varför döper de då sina projekt på engelska, som Täby Market och just Platform West?

– Huvudsyftet är att namnet ska kännas modernt och tilltala vår målgrupp som vi kallar morgondagens urbaniter, säger Susanne Blomberg, marknad- och försäljningschef på SSM.

Kan inte svenska också vara modernt?

– Det kan det vara, vi blandar både svenska och engelska när vi döper våra projekt.

Hur avgör ni om det ska bli ett svenskt eller ett engelskt namn?

– Det är en kreativ process och i det här fallet hittade vi något vi tyckte om och valde därför att marknadsföra projektet under det namnet.

Man poängterar också att namnet enbart handlar om byggprojektet och den framtida bostadsrättsföreningen.